"בואו לאכול" של מיכל וקסמן הוא לא עוד ספר מתכונים רגיל – הוא ספר מתכונים עם מטרה: לגרום לנו לחזור למטבח.

"בזמן שלוקח לצאת לאכול, להזמין טייק אוויי או להפשיר ולחמם אוכל תעשייתי ירוד מאריזות מהסופר, אפשר להכין ארוחה משביעה וטעימה במטבח הביתי", כותבת וקסמן בהקדמה של הספר – ומוכיחה את הטענה שלה עם מתכונים לעשרות ארוחות מזינות וטעימות שהכנתן נמשכת 10, 20 או 30 דקות בלבד.

לפניכם שני מתכונים מהספר – הראשון מוכן תוך 10 דקות והשני תוך 30.

בריק ממולא בביצה וירוקים

מרכיבים

2 מנות

  • 4 עלי בצק לסיגרים (רצוי אלה באריזה בצבעי כחול-לבן שכתוב עליה עלי סיגר מרוקאי לפסטיליה. את העלים צריך לזכור להפשיר מראש לילה במקרר או 1/2 שעה בחוץ)
  • שמן לטיגון
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 ביצים
  • להגשה: חמוצים והריסה (או חריף כלשהו)

אופן ההכנה
  1. קוצצים את הירוקים. מכינים את כל החומרים בהישג יד, ליד הכיריים.
  2. במחבת רחבה, מחממים שמן בגובה כ-3 ס"מ.
  3. כשהשמן רותח, מוציאים עלה של בריק. את השאר משאירים באריזה, שלא יתייבשו. מניחים את העלה על צלחת יבשה ונקייה. מפזרים על מחצית מהעלה בצל, פטרוזיליה ומעט מלח ופלפל.
  4. שוברים בעדינות את הביצה מעל הירוקים. מקפלים מיד את העלה. אוחזים בעדינות בשוליים ומחליקים בתנועה אחת זהירה אל השמן הרותח – זה יותר פשוט ממה שנשמע.
  5. מטגנים צד אחד כמה דקות, עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני עד שמזהיב. שימו לב: כדי שהחלמון יישאר נוזלי, יש להקפיד על שמן חם וטיגון קצר.
  6. מוציאים לצלחת עם מגבות נייר לספיגת השמן ואוכלים מיד.

פסטה עם שומר, לימון וצ'ילי

מרכיבים

2 מנות

  • 250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 פקעות שומר, חצויות ופרוסות דק
  • כמה עלים של שומר (לא חובה)
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
  • מלח ים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
  • גבינת פרמזן מגוררת גס, להגשה

אופן ההכנה
  1. בסיר גדול, מרתיחים מים לבישול הפסטה. ממליחים בנדיבות ומבשלים על פי הוראות היצרן.
  2. חותכים שומר, פלפל חריף ושום.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה שיש לה מכסה. מוסיפים שומר (ללא העלים), שום, פלפל ומלח. מערבבים ומטגנים על אש גבוהה עד שהתערובת מתלהטת ומבעבעת.
  4. מנמיכים ללהבה בינונית. מכסים את המחבת ומניחים לשומר להזיע ולהתרכך כ-5 דקות.
  5. מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות או עד שהשומר רך אבל לא מתפרק.
  6. מסננים את הפסטה ממי הבישול. מוסיפים אותה למחבת עם השומר. מערבבים היטב. מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ועלי שומר, אם רוצים, ואוכלים.

  • "בואו לאכול - ארוחות מהירות ב-10, 20, 30 דקות", 173 עמודים, 128 שקל, הוצאת "ידיעות ספרים"