מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ

לבצק

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) מים רותחים

למלית
  • 3 כפות חרדל דיז'ון (עם או בלי גרגירים)
  • 2 עגבניות קצוצות (רצוי לקלוף אותן)
  • 1/2 חצי כפית אורגנו יבש או 1 כף אורגנו טרי (אפשר גם טימין)
  • 2 קופסאות של טונה בשמן (160 גרם כל אחת), מסוננות מנוזלים

לציפוי
  • 3 ביצים
  • 250 מ"ל (1 כוס) חלב או חלב סויה לא ממותק
  • מלח
  • פלפל שחור

לקישוט
  • 3 עגבניות פרוסות
  • מלח גס
  • מעט שמן זית
  • מעט אורגנו

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שהם מתאחדים– ביד, במיקסר או במעבד מזון. אוספים לכדור ומשטחים בעזרת הידיים על בסיס התבנית ודפנותיה. מעבירים למקפיא לחצי שעה (בזמן הכנת הבצק חשוב להתעסק אתו כמה שפחות, כדי שיישאר פריך ולא יתכווץ).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את הבצק בחרדל באמצעות כפית. מפזרים מעל את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו, ומפוררים מעל הכל את הטונה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ויוצקים על הטונה. מקשטים בעגבניות פרוסות ומתבלים במלח גס, מעט שמן זית ומעט אורגנו.
  4. אופים כ-40 דקות, עד שהציפוי זהוב ויציב.