שוּבָּה ("דג מלוח בפרווה")
מתכון של יהודית שחרי ממעיין ברוך.
ברוסית "שובה" הוא מעיל פרווה – והסלט זכה בשמו בזכות השכבות הרבות שעוטפות את הדג, כמו מעיל.
מרכיבים
3 פילטים של דג כבוש (הרינג, מטיאס או דג אחר), חתוכים לחתיכות קטנות
1 בצל סגול בינוני קצוץ
4-3 כפות חומץ
4-3 כפות שמן
1 תפוח עץ גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה מבושל, קלוף ומגורר
1/2 כוס (110 גרם) מיונז
1 גזר גדול, מבושל ומגורר
1 סלק, מבושל, קלוף ומגורר
אופן ההכנה
1. מסדרים את חתיכות הדג בכלי הגשה שטוח. מפזרים עליהן את הבצל הקצוץ ומטפטפים מעל את החומץ ואת השמן.
2. מפזרים מעל את קוביות תפוחי העץ ומשטחים מעליהן משטחים את תפוח האדמה המגורר.
3. מורחים על תפוח האדמה מחצית מכמות המיונז, ומסדרים מעל את הגזר ולאחר מכן את הסלק.
4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים, כדי לתת לטעמים להתמזג. אם מחכים יום הטעם אפילו טוב יותר.
5. מכסים את הסלט ביתרת המיונז ומגישים.
אוליביה - סלט תפוחי אדמה ואפונה עם נקניק
1/2 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
100 גרם (כ-1/2 כוס) אפונה משומרת, מסוננת מהנוזלים
1/2 בצל קטן
2-1 גזרים מבושלים
150 גרם מלפפונים חמוצים (או טריים)
2-1 ביצים קשות
150 גרם נקניק מורטדלה (אם רוצים, אפשר להשתמש במקום בנקניקיית עוף או בבשר בקר מבושל או בחזה עוף מבושל)
150 גרם (2/3 כוס) מיונז (אפשר גם יותר, אם רוצים)
אופן ההכנה1. חותכים את הירקות, הביצים והנקניקיות לקוביות קטנות מאוד.
2. מערבבים עם המיונז. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
סלט ירקות מבושלים עם סלק ומיונז
1/2 בצל קטן
1/2 ק"ג סלק מבושל וקלוף
300 גרם גזרים מבושלים
100 גרם מלפפונים חמוצים
200 גרם (קצת פחות מ-1 כוס) מיונז (או 1/3 כוס חומץ ו-2/3 כוס שמן)
אופן ההכנה1. חותכים את כל המרכיבים לקוביות קטנטנות.
2. מערבבים עם המיונז (או החומץ והשמן).
גיווניםאפשר להוסיף לסלט כרוב חמוץ (ואז לא משתמשים במיונז אלא בשמן) או אפונה מקופסת שימורים, מסוננת מהנוזלים.
סלט סלק עם שום ומיונז
2 סלקים (כ-750 גרם) מגוררים דק
4 שיני שום קצוצות דק
2/3 כוס (150 גרם) מיונז
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס ו/או 150 גרם (2/3 כוס) שזיפים מיובשים קצוצים
אופן ההכנה1. סוחטים את הסלק מהנוזלים.
2. מערבבים את הסלק עם השום והמיונז.
3. מוסיפים את האגוזים ו/או את השזיפים ומערבבים.
סלט גזר עם שום ומיונז
250 גרם גזר קלוף ומגורר דק
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס (100 גרם) מיונז
אופן ההכנה1. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע