מנה טעימה ומשביעה שמוכנה כולה בווק (או במחבת). אם אתם משתמשים באננס מקופסת שימורים, הקפידו שיהיה משומר במיץ טבעי ולא בסירופ סוכר.
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 3 כפות קורנפלור
- 4 כפות שמן קנולה או תירס
- בצל בינוני (או קטן), קלוף ופרוס דק
- קוביית שורש ג'ינג'ר בגודל של כ-3 ס"מ, קלופה וחתוכה לגפרורים דקים
- 400 גרם אננס טרי או מקופסה (משקל נטו, ללא נוזלים), חתוך לקוביות
- 1/2-1/4 כוס מים או מיץ אננס טבעי, לפי הטעם
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ גס (כולל החלק הלבן) למקטעים של 6-4 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- מערבבים את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
- מחממים את השמן בווק (או במחבת) ומטגנים בו את העוף במשך כמה דקות, עד שהוא משנה את צבעו ללבן. מוציאים את העוף מהווק ומעבירים לצלחת.
- מחממים שוב את הווק. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים על אש בינונית עד לריכוך (מקפידים שהם לא ישחימו).
- מוסיפים את האננס, המים (או מיץ האננס), רוטב הסויה, העוף והבצל הירוק (שומרים בצד חופן מהבצל הירוק, לקישוט המנה). מערבבים.
- מגבירים את הלהבה ומבשלים 4-3 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מעט והרוטב מצטמצם.
- מעבירים לצלחות ומקשטים בבצל ירוק.