השניצל נולד באוסטריה, ושם מכינים אותו מבשר עגל חלב. כשהוא עשה עלייה לישראל החליף את העגל חזה עוף - כי לא היה פה בשר עגל, וגם אם היה בטח היה צריך לקחת משכנתא כדי לקנות אותו. חוץ מזה, חזה עוף זה טעים, אז מה רע? אני חושבת שאין לשניצלים שלנו במה להתבייש ליד אחיהם האירופים, ואפילו יותר מזה – בזכות הציפויים הרבים שהמציאו להם כאן הם הרבה יותר מעניינים.

בשורות הבאות תמצאו כמה ציפויים מקוריים במיוחד, שיוציאו את השניצלים שלכם מהשגרה.

עוד מתכוני שניצלים בערוץ האוכל של Xnet:

טיפים להכנת שניצלים

מומלץ לצפות את השניצל בקמח לפני שטובלים אותו בביצה ובפירורי לחם. תפקידו של הקמח הוא להדביק לשניצל את הביצה - שבתורה משמשת להדבקת פירורי הלחם - כך שבלעדיו הציפוי כולו עלול להיפרד מהשניצל.

כדי לגוון את טעמו ומרקמו של השניצל אפשר להחליף את פירורי הלחם שבציפוי בפירורי גריסיני, פירורי בייגלה או פירורי קרקרים. אפשרות נוספת היא לערבב את פירורי הלחם עם כמות שווה של אגוזים טחונים, שבבי קוקוס או שומשום.

לאחר ציפוי השניצל בפירורי לחם חשוב לנער אותו היטב - פירורי לחם שאינם דבוקים לבשר ונפרדים ממנו בזמן הטיגון נחרכים מהר ומעניקים לשניצל טעם מריר.

חשוב לטגן את השניצלים בסבלנות, על אש בינונית-נמוכה, כדי לא לקבל שניצל שרוף מבחוץ אך עדיין לא עשוי מבפנים.

רצועות שניצל בציפוי תבלינים וקמח מצה

מתכון של סימונה שושן מטבריה.

מרכיבים

1 ק"ג שניצלים, חתוכים לרצועות

2 ביצים טרופות

1 כף חרדל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1 כפית אבקת שום

1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) קמח מצה

שמן לטיגון השניצלים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הביצים עם החרדל והתבלינים.

2. מוסיפים את רצועות השניצלים ומערבבים כדי שיצופו בבלילה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים במקרר.

3. מצפים את רצועות השניצלים בקמח מצה ומטגנים אותם משני צדיהם עד להזהבה.

שניצל בתנור בחרדל וסויה

שניצל בתנור בחרדל וסויה (צילום: אסנת לסטר)
שניצל בתנור בחרדל וסויה (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של לאה מועלם יוסף.

מרכיבים

6 שניצלים

3/4 כוס (170 גרם) גרם מיונז

3 כפות רוטב סויה

1 כף גדושה חרדל

2 כוסות (כ-250 גרם) פירורי לחם מוזהבים

2 כפות שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את המיונז, הסויה והחרדל. מורחים את השניצלים בתערובת.

3. מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום.

4. טובלים את השניצלים בתערובת פירורי הלחם והשומשום ומניחים בתבנית.

5. אופים את השניצלים עד שצדם העליון משחים.

6. הופכים את השניצלים ואופים עד שגם צדם השני משחים.

שניצל בציפוי קטשופ

שניצל בציפוי קטשופ (צילום: אסנת לסטר)
שניצל בציפוי קטשופ (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של סימה רוזנר מחיפה.

מרכיבים

6 שניצלים

3/4 כוס קטשופ (אם רוצים, אפשר להחליף את הקטשופ בחרדל)

2 כוסות (כ-250 גרם) פירורי לחם

שמן לטיגון השניצלים

אופן ההכנה

1. טובלים את פרוסות השניצלים בקטשופ.

2. מצפים את השניצלים בפירורי לחם ומהדקים מעט, כדי שהפירורים יידבקו לשניצלים.

3. מטגנים את השניצלים משני צדיהם עד להזהבה.

שניצל בציפוי פלאפל

שניצל בציפוי פלאפל (צילום: אסנת לסטר)
שניצל בציפוי פלאפל (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של טלי גנור מאילניה.

מרכיבים

8-6 שניצלים

3 ביצים

2 כפות רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) תערובת להכנת פלאפל

שמן לטיגון השניצלים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הביצים, רוטב הסויה, השום והמלח. מוסיפים את השניצלים ומערבבים כדי שיצופו בבלילה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים במקרר.

2. מצפים בתערובת להכנת פלאפל.

3. מטגנים את השניצלים משני צדיהם עד להזהבה.

שניצל בציפוי רוטב שזיפים

שניצל בציפוי רוטב שזיפים (צילום: אסנת לסטר)
שניצל בציפוי רוטב שזיפים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של עידית לוגסי מעפולה.

מרכיבים

10 שניצלים

1/2 כוס רכז (או רוטב) שזיפים (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות טבע)

4 כפות חרדל

4 ביצים

3 כוסות (כ-400 גרם) פירורי לחם

שמן לטיגון השניצלים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה

1. מערבבים את רוטב השזיפים, החרדל והביצים.

2. טובלים את השניצלים בבלילה ומצפים אותם בפירורי לחם משני הצדדים.

3. מטגנים את השניצלים משני צדיהם עד להזהבה.

4. לפני ההגשה מפזרים על השניצלים את הפטרוזיליה.

שניצל בציפוי חטיפים

שניצל בציפוי חטיפים (צילום: אסנת לסטר)
שניצל בציפוי חטיפים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של חני אנקרי מעפולה.

מרכיבים

8-6 שניצלים דקים

כ-400 גרם חטיפים שאוהבים: בייגלה, ביסלי, דוריטוס וכדומה

1 כפית מלח (לא חובה, תלוי במליחות החטיפים)

3 ביצים טרופות

2 שיני שום כתושות

שמן לטיגון השניצלים

אופן ההכנה

1. טוחנים במעבד מזון את החטיפים לפירורים דקים. אם יש צורך, מוסיפים את המלח ומערבבים.

2. מערבבים את הביצים עם השום.

3. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי החטיפים.

4. מטגנים את השניצלים משני צדיהם עד להזהבה.

טיפ

אפשר להחליף את השניצלים בפרוסות חצילים.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע