סלט פסטה, עדשים ונקניקיות צ'וריסוס

סלט-ארוחה שמתובל כולו בטעמי הצ'וריסוס.

מרכיבים (6-4‬ מנות)
  • ‭1/2‬ כוס עדשים שחורות (עדשי בזלת)
  • ‭1/2‬ חבילה (250‬ גרם) פסטה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 נקניקיות צ'וריסוס
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/3‬ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר, יוצקים מים רותחים כדי כיסוי ומבשלים כ-25 דקות, עד שהן רכות.
  2. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מסננים את העדשים ומעבירים אותן לקערת הפסטה. יוצקים 2 כפות משמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מחממים את כף שמן הזית שנותרה במחבת ומטגנים את הנקניקיות כ-10 דקות, עד שהן צרובות יפה מכל צדיהן. מוציאים לצלחת וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  5. מחממים שוב את המחבת (בלי לנקות, כדי להשאיר את טעם הנקניקיות). שמים בה את השום ומערבבים כמה שניות. מוסיפים למחבת את הפסטה והעדשים ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, עד שטעם הנקניקיות דבק בפסטה. מסירים מהכיריים, מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים את הנקניקיות והפטרוזיליה ומגישים.

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים לפני ההגשה.

עוד מתכוני סלטים בערוץ האוכל של Xnet:

סלט עגבניות שרי, פטריות וגבינת חלומי צלויה

מרכיבים ‭6)‬ מנות)

  • ‭1/2‬ באגט לא טרי
  • 1 סלסילת פטריות פורטובלו קטנות, חצויות
  • ‭1/2‬ ק"ג עגבניות שרי, חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי
  • ‭1/4‬ כוס עלי בזיליקום

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות).
  3. חותכים את הבאגט לפרוסות אלכסוניות בעובי ‭1/2‬ ס"מ וקולים אותן בתנור כ-10 דקות, עד הזהבה.
  4. מעלים את חום התנור לגבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מניחים בתבנית את הפטריות והעגבניות, בוזקים מלח ופלפל ומטפטפים שמן זית. צולים כ-20 דקות, עד שהירקות משחימים קלות.
  6. בינתיים חותכים את החלומי לפרוסות בעובי ‭3/4‬ ס"מ. מחממים מחבת פסים ומשמנים אותה, וצולים את הגבינה כדקה מכל צד, עד שהיא צרובה ומותכת.
  7. מעבירים לצלחת עמוקה את העגבניות, הפטריות והחלומי. מוסיפים את עלי הבזיליקום. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד, לצד הפרוסות הקלויות.

  • איך שומרים? ללא הפרוסות הקלויות, בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.

סלט אסייתי של אטריות אורז, דלורית, אדממה ובשר

סלט אסייתי שכל אחד ממרכיביו - האטריות עם הרוטב, הדלורית הצלויה והבשר המתובל - יכול לשמש כמנה בפני עצמה או כתוספת.

מרכיבים ‭6-4)‬ מנות)

  • 1 דלורית (בקליפתה), נקייה וחתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
  • 1/2 עד 1 פלפל אדום חריף, נקי מזרעים וקצוץ דק
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז
  • ‭1/2‬ חבילה (200 גרם) פולי אדממה
  • 250 גרם בשר טחון
  • ‭1/3‬ כוס בצל ירוק קצוץ
  • ‭1/3‬ כוס עלי כוסברה

לרוטב

  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שמים את קוביות הדלורית בתבנית, בוזקים מלח ופלפל וצולים כ-30 דקות, עד שהדלורית רכה וזהובה.
  4. בינתיים, מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף, ומטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב ופירור בכף עץ, עד שהוא עשוי וצבעו מאפיר. מסירים מהכיריים.
  5. מבשלים את האטריות ואת האדממה בהתאם להנחיות היצרנים. מעבירים אותן לקערה ומערבבים מיד עם הרוטב. מוסיפים את הדלורית, תכולת המחבת, הבצל הירוק והכוסברה ומגישים מיד.

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים לפני ההגשה.

סלט שעועית בובעס, אבוקדו וטונה

שעועית הבובעס המבושלת מזכירה במרקם ובטעם תפוח אדמה, ומי שמעדיף יכול להחליפה ב-3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים. את הטונה (אדומה טרייה או משומרת) אפשר להחליף בסלמון. שימו לב, יש להתחיל בשריית השעועית ‭48-24‬ שעות לפני הכנת המנה.

מרכיבים ‭6)‬ מנות)

  • 1 כוס שעועית בובעס
  • 1 עלה דפנה
  • 300 גרם פילה טונה אדומה או סלמון, חתוך לפרוסות עבות (אפשר להמיר בטונה משומרת. מסננים ומשתמשים, ללא צריבה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן
  • 1 אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל אדום קטן, קלוף ופרוס דק

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 2 כפות צלפים קצוצים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/4‬ כוס שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. שמים את השעועית בכלי, מכסים במים ושורים ‭48-24‬ שעות. מסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  3. שמים את השעועית ועלה הדפנה בסיר, ומוסיפים מים רותחים עד גובה 5 ס"מ מעל השעועית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה כך שהמים ירתחו בבעבוע עדין, מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהשעועית רכה. מוודאים מדי פעם שיש מספיק מים בסיר, ואם צריך מוסיפים מים רותחים. מסננים, מעבירים לקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מכסים כדי לשמור חם.
  4. בזמן שהשעועית מתבשלת מכינים את הדג: מפזרים מלח ופלפל על פרוסות הדג. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הדג ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שנתחי הדג צרובים אך עדיין ורודים במרכז. קורעים או חותכים לחתיכות, מוסיפים לקערת השעועית ומערבבים. מצננים קלות, מוסיפים את האבוקדו והבצל, מערבבים ומגישים.

  • איך שומרים? ללא האבוקדו, בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.

סלט גרעיני שיבולת שועל עם ירקות שורש צלויים ברוטב טחינה

ירקות השורש המסמנים את בוא החורף מקבלים לאחר צלייה מתיקות נפלאה. בסלט הזה הם משתלבים עם גרעיני שיבולת שועל שכדאי להכיר את הגרסה המלאה שלהם. עם רוטב טחינה מתקבל סלט משביע, טעים ובריא.

מרכיבים ‭6)‬ מנות)

  • 1 כוס גרעיני שיבולת שועל (גרעינים שלמים, לא קוואקר) או כוסמין
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 גזרים, קלופים
  • 2 שורשי סלרי, קלופים
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
  • 2 בצלים אדומים, קלופים
  • 1 כף עלי טימין

לרוטב

  • ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) יוגורט
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שמים בקערה את הטחינה והיוגורט ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב ומערבבים לנוזל אחיד. מניחים בצד.
  2. שמים בסיר את גרעיני שיבולת השועל (או הכוסמין) והמלח. מוסיפים כוס מים רותחים ומחממים על להבה בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהגרעינים רכים.
  3. מעבירים את הגרעינים לקערה, יוצקים 2 כפות משמן הזית ומפזרים פלפל גרוס. מערבבים ומכסים בצלחת או בניילון נצמד.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. חותכים את הגזרים והשורשים למקלות עבים באורך ‭5-4‬ ס"מ. חותכים את הבצלים לשמיניות. שמים בתבנית, מפזרים את עלי הטימין, מטפטפים את יתרת שמן הזית ובוזקים מלח ופלפל. אופים כ-25 דקות, עד שהירקות רכים וזהובים.
  6. מוסיפים את הירקות לקערת שיבולת השועל ומערבבים קלות. מגישים מיד, לצד רוטב הטחינה.

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד שלושה ימים.