לפני חודשיים בערך, כשעוד הייתי בשיא המעבר בין טיגון ושמנת לאפייה ומלפפון, מצאתי את עצמי משתוקקת לפלאפל. כזה שמדיף ריח חזק של טיגון עמוק, עם מרקם פריך-פריך מבחוץ ופנים רך מלא בעשבי תיבול. אז השתוקקתי. שבוע הצלחתי להחזיק את עצמי, קיוויתי שהרצון ייעלם והמשמעת העצמית תגדל, אבל רצונות לחוד ורעב לחוד.

בסוף כמובן שנשברתי, חלקית.

במקום לטגן ולשתות שמן החלטתי לאפות את הפלאפל בתנור. אבל גם כשכבר מצאתי פתרון, נתקלתי בשתי מהמורות קטנות. בפעם הראשונה הוספתי סודה לשתייה בכמות מוגזמת וגיליתי שטעם מתכתי פחות חביב עלי (ותודה לפח שאכל אותם במקומי); ובפעם השנייה ויתרתי על הכמון ולמדתי בדרך הקשה שבלעדיו זה קצת כמו לאכול גפילטע מטוגן. טוב, לא בדיוק, אבל הבנתם.

טו מייק א לונג סטורי שורט, בפעם השלישית זה הצליח. ואפילו בלסתי את הפלאפל עם פיתה קטנה מקמח מלא - אם כבר בריאות, אז עד הסוף.

ואל תגלו, אבל ניסיתי את המתכון הזה גם בגרסה המטוגנת ויצא מושלם. אם לא בא לכם לחסוך בקלוריות, אתם לגמרי מוזמנים.

עוד בבלוג "משהו טעים ":

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

קיש ירקות ספירלה: מרהיב וקל להכנה

קציצות דגים תאילנדיות בציפוי פריך

נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי: מנה עיקרית עם טוויסט

הערות, הארות ושאר חיות בית

כאמור, אפשר גם לטגן את התערובת. יוצא מושלם (לצערי).

אני מקדימה תשובה לשאלה: הפלאפלים יוצאים פריכים כמעט כמו בטיגון, רק הקפידו לאכול אותם מיד כשהם יוצאים מהתנור.

שביל באמצע: במקום לאפות מטגנים במחבת עם כף אחת של שמן זית. יוצא פריך-פריך ובלי כוס שמן בפנים. רק חשוב ללחוץ מעט על הכדורים, כדי שהם יהיו מוכנים גם בפנים. נכון, ייצאו קציצות שטוחות, אבל טעימות.

אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להשתמש רק בפטרוזיליה - ולהפך.

מי שלא אוהב את הפלאפל שלו עם המון עשבי תיבול יכול להקטין את הכמויות בחצי ולהוריד גם את הטחינה.

נשארה לכם תערובת של פלאפל? שימו אותה בשקית ניילון קטנה והכניסו למקפיא. כשיתחשק לכם פלאפל הפשירו את התערובת, כדררו והכניסו לתנור.

אפשר להכין גם בלי עשבי תיבול. פלאפל אפוי (צילום: רחלי קרוט)
אפשר להכין גם בלי עשבי תיבול. פלאפל אפוי (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

כ-45 כדורים קטנים או כ-30 גדולים

1 כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים, מושרים 24-12 שעות במים קרים

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1/2 פלפל ירוק חריף

1 בצל לבן גדול

3 שיני שום

1 כף טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית כמון

אפשרות: 1 כף קמח

תרסיס שמן

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בתרסיס שמן.

2. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.

3. טוחנים יחד במעבד מזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, הפלפל החריף, הבצל, השום, הטחינה ושמן הזית, עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.

4. מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח (אבל לא יותר - התערובת אמורה להיות רכה מאוד. אם תוסיפו יותר תקבלו לכם אחלה אבנים).

5. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים.מניחים בתבנית ומרססים במעט שמן.

6. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהפלאפלים מעט מזהיבים ומקבלים מעטה פריך. שימו לב לא לאפות יותר מדי, כדי שהם לא יתייבשו.

7. מגישים בפיתה עם טחינה, עלי כוסברה ופרוסות עגבנייה.

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE , שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת