כמה פעמים יצא לכם ליהנות – ועל הדרך גם לתרום? ספר המתכונים "התחלות מתוקות" הוא הזדמנות מצוינת לעשות בדיוק את זה. הספר, שאותו יצרו יחד שרון אילון והקונדיטור דודו אוטמזגין, כולל עשרות מתכונים טעימים לעוגות, עוגיות וקינוחים – של אוטמזגין ושל שפים נוספים, ובהם מאיר אדוני, שגב משה ואביב משה.

אבל מה שהופך אותו למיוחד הוא שכל ההכנסות ממכירתו יוקדשו לנוער בסיכון שבטיפול העמותה לקידום החינוך בתל אביב יפו. הספר נמכר בחנויות הספרים, בסניפי רשת "מגה" וגם באינטרנט.

הנה טעימה קטנה מהספר – עוגיות פשוטות מאוד להכנה, במתיקות עדינה, המתמוססות בפה. מי שאוהב טעמי טחינה וחלבה, זו העוגייה המנצחת עבורו.

מרכיבים

60-50 עוגיות

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 25 גרם (3 כפות) טחינה גולמית
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 100 גרם שומשום

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את סוכר והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב עם ידנית כף עץ). מוסיפים בהדרגה את הטחינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מנקים בעזרת לקקן את דפנות קערת המיקסר.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל, רק עד שמתקבל בצק אחיד והומוגני (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ.
  6. שופכים את השומשום על מגש קטן, ומגלגלים בתוכו את כדורי הבצק.
  7. מסדרים את העוגיות בתבנית. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.