פתיתים עם ירקות וגבינת פטה

מרכיבים

6-5 מנות

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 3-2 כפיות שום כתוש
  • 500 גרם פתיתים
  • 3-2 כפיות שטוחות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות (אפשר גם מאבקה) או מים
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • כ-20 עגבניות שרי (כ-250 גרם) חתוכות לקוביות
  • חופן נדיב של עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
  • כ-200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים כמה דקות, עד שהקישואים מתרככים ומעט מזהיבים.
  3. מוסיפים את הפתיתים, המלח והפלפל. ממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהפתיתים משחימים מעט ומפיצים ריח נעים.
  4. מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
  5. מוסיפים את הבטטה, עגבניות השרי ועשבי התיבול ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
  6. מעבירים את הפתיתים לקערת הגשה ומפזרים מעל את גבינת הפטה (אם רוצים, מזלפים מעל מעט שמן זית). מגישים חם.

פתיתים עם פרגיות ופטריות

מרכיבים
  • 6-5 מנות
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 500 גרם נתח פרגית או אנטריקוט, חתוך לרצועות
  • 2 כפיות שום כתוש
  • כ-20 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 500 גרם פתיתים
  • 3-2 כפיות שטוחות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן נדיב של עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
  • 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות (אפשר גם מאבקה) או מים

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הפרגיות (או הבשר) ואת השום. מטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מוסיפים את הפטריות, הפתיתים, המלח ופלפל, ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  4. יוצקים לסיר את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהפתיתים מוכנים.

  • המתכונים באדיבות פתיתי "אוריינט". דניס חסין הוא שף מסעדת "פרנצ'סקה" בחוף ראשון לציון