פתיתים עם ירקות וגבינת פטה
מרכיבים6-5 מנות
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 3-2 כפיות שום כתוש
- 500 גרם פתיתים
- 3-2 כפיות שטוחות מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות (אפשר גם מאבקה) או מים
- 2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
- כ-20 עגבניות שרי (כ-250 גרם) חתוכות לקוביות
- חופן נדיב של עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
- כ-200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים כמה דקות, עד שהקישואים מתרככים ומעט מזהיבים.
- מוסיפים את הפתיתים, המלח והפלפל. ממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהפתיתים משחימים מעט ומפיצים ריח נעים.
- מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים את הבטטה, עגבניות השרי ועשבי התיבול ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- מעבירים את הפתיתים לקערת הגשה ומפזרים מעל את גבינת הפטה (אם רוצים, מזלפים מעל מעט שמן זית). מגישים חם.
פתיתים עם פרגיות ופטריות
מרכיבים- 6-5 מנות
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 500 גרם נתח פרגית או אנטריקוט, חתוך לרצועות
- 2 כפיות שום כתוש
- כ-20 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
- 500 גרם פתיתים
- 3-2 כפיות שטוחות מלח
- פלפל שחור גרוס
- חופן נדיב של עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
- 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות (אפשר גם מאבקה) או מים
- מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפרגיות (או הבשר) ואת השום. מטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפטריות, הפתיתים, המלח ופלפל, ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- יוצקים לסיר את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהפתיתים מוכנים.
- המתכונים באדיבות פתיתי "אוריינט". דניס חסין הוא שף מסעדת "פרנצ'סקה" בחוף ראשון לציון