עוגת שוקולד להביא לגן

עוגת שוקולד כמו שילדים אוהבים. העוגה קלה ופשוטה להכנה – וכדאי מאוד להשקיע ולא לוותר על ציפוי השוקולד.

מרכיבים

תבנית בגודל 30X40 ס"מ

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
  • 5 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) מים
  • 30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
  • 250 גרם (1/4 2 כוסות) סוכר
  • 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן
  • 5 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר עם כ-60% מוצקי קקאו
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 20 גרם גלוקוזה או דבש
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה והשמן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים, תוך כדי ערבוב.
  4. מרתיחים את המים וממיסים בתוכם את הקקאו. מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים.
  5. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה, תוך כדי ערבוב זהיר עם הלקקן, את הקמח ואבקת האפייה.
  7. מזליפים לקערה את תערובת השוקולד, תוך ערבוב זהיר עם הלקקן.
  8. מוסיפים באותו האופן את השוקולד צ'יפס.
  9. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הציפוי
  1. שוברים את השוקולד לקוביות (או קוצצים גס) ומניחים בקערה.
  2. מרתיחים את השמנת עם הגלוקוזה (או הדבש) ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה-שתיים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  3. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, להתייצבות. שומרים במקרר עד לשימוש. לפני ההגשה מפזרים על העוגה סוכריות צבעוניות.

עוגיות שוקולד-טופי

עוגיות שוקולד מדהימות המשלבות שוקולד פאדג' עשיר ונימוח עם קרנץ' של טופי.

מרכיבים

כ-40 עוגיות

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
  • 120 גרם (1 כוס מעט גדושה) שקדים טחונים
  • 50 גרם כדורי חיטה מצופים בשוקולד ("קליק", למשל)
  • 100 גרם סוכריות טופי רכות, חתוכות לקוביות קטנות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה והווניל במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מקציפים במיקסר את הביצים עם המלח, וכשהתערובת תפוחה ויציבה מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  4. מאטים את קצב ההקצפה ויוצקים פנימה בהדרגה את תערובת השוקולד.
  5. ממשיכים בהקצפה אטית ומוסיפים את הקמח והשקדים. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מוציאים את הקערה מהמיקסר. מקפלים את כדורי החיטה והטופי לתוך התערובת באמצעות לקקן.
  7. מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים בתבנית עוגיות בקוטר של שני ס"מ ובגובה של ס"מ.
  8. אופים כשבע דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי - בתום האפייה העוגיות עדיין צריכות להיות מעט לחות.
  9. כדי לשמור על פריכות העוגיות, מאחסנים אותן בכלי אטום במקום קריר ויבש ככל שניתן.

מאפינס שוקולד

המאפין – עוגה אישית עגולה – הוא דרך טובה לספק תאווה לעוגת שוקולד אך להגביל את עצמכם למנות קטנות. מתכון מהיר, המתאים להכנה עם ילדים.

מרכיבים

20 יחידות

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
  • 5 ביצים
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו כהה
  • 50 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) שקדים טחונים
  • 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
  • 300 גרם (1/4 1 כוסות) שמנת חמוצה
  • 100 גרם פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב תבניות מאפינס.
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה והשמן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  4. מחליפים את המטרפה במיקסר לוו גיטרה.
  5. מערבבים את הקמח, הקקאו, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
  6. מפעילים את המיקסר ומוסיפים לתערובת הביצים - לסירוגין ובהדרגה - את תערובת השוקולד המומס, השמנת החמוצה ותערובת הקמח.
  7. מיד לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומעבדים עוד כמה שניות.
  8. יוצקים את התערובת לתבניות האפייה, עד ל-3/4 מגובהן.
  9. אופים 30-20 דקות עד שהמאפינס מתייצבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.

  • מתוך "עוגות בוטיק" ספר המתכונים של בוטיק סנטרל, 120 שקל