לזניה חלבית ברוטב עגבניות

את המתכון המוצלח הזה קיבלתי מחמותי אסתר, וכבר זמן רב שהוא אורח קבוע אצלנו בארוחות חלביות. אני אוהבת את העובדה שהוא מהיר וקל להכנה, ללא רוטב בשמל, וכמובן – גם טעים מאוד.

מרכיבים

תבנית בגודל 25X25 ס"מ או 20X30 ס"מ

  • 15-12 דפי לזניה ללא צורך בבישול מוקדם (נמכרים בכל רשתות השיווק – כתוב על האריזה שהם אינם זקוקים לבישול)

לרוטב
  • כ-2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף קטשופ
  • 2 כפות יין לבן יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 150-100 גרם גבינה צהובה או גבינת פרמזן מגורדת (אפשר להקטין או להגדיל את הכמות לפי הטעם)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים בסיר בינוני את שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.
  3. מוספים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, קטשופ והיין. מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
  4. מוספים את השום, האורגנו, הסוכר, מלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים.
  5. מוסיפים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
  6. מניחים בתבנית שכבה של דפי לזניה, צמודים זה לזה. אם הדפים אינם מתאימים בדיוק בגודלם לתבנית שוברים אותם לגודל הרצוי (ולא מניחים זה על זה).
  7. יוצקים על העלים שליש מכמות הרוטב ומפזרים מעל שליש מהגבינה המגורדת.
  8. יוצרים באותו אופן עוד שתי שכבות של דפי לזניה, רוטב וגבינה.
  9. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות.
  10. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהלזניה מזהיבה.

גיוון
  • אפשר להוסיף לרוטב פטריות מוקפצות או עלי תרד חלוטים וקצוצים.

עוד מתכונים לסוכות בערוץ האוכל של Xnet:

רוגלך מלוחים עם פסטו ופרמזן

רוגלך טעימים וריחניים שקשה להפסיק לנשנש וכיף לאכול לצד סלט. הבסיס הוא בצק חש"ק קל להכנה – בצק העשוי מחמאה, שמנת חמוצה וקמח (יורש גאה לקודמו בתפקיד, בצק שק"מ, שבו השתמשו במרגרינה במקום בחמאה).

מרכיבים

24 יחידות

לבצק
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה (1 אריזה קטנה של קמח תופח)
  • קורט מלח

למילוי
  • כ-3/4 כוס (כ-150 גרם) רוטב פסטו (אפשר להשתמש ברוטב קנוי)
  • כ-1 כוס (כ-100 גרם) גבינת פרמזן מגורדת

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום או קצח

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר (במידת הצורך מקמחים קלות את הבצק). אם רוצים שהרוגלך יהיו זהים בגודלם ואחידים, חותכים את השוליים הלא אחידים של הבצק, כך שיתקבל עיגול מושלם (אפשר לעשות זאת עם סכין או להיעזר ברינג בגודל מתאים).
  5. מורחים כל עיגול בשכבה נדיבה של פסטו ומפזרים מעל גבינה.
  6. חותכים כל עיגול ל-8 משולשים, כמו פיצה (הכי נוח לעשות זאת עם גלגלת לחיתוך פיצה).
  7. מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לכיוון החלק הצר. מהדקים בקצה, כדי שהרוגלך לא ייפתחו.
  8. מניחים את הרוגלך בתבנית במרווחים קלים, ומעבירים למקרר ל-15-10 דקות.
  9. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ומפזרים עליהם שומשום או קצח.
  10. אופים 24-20 דקות, עד שהרוגלך מזהיבים ומפיצים ניחוח נעים.

סלט קינואה, תפוחים ורימונים

סלט מרענן וקל להכנה, שמחבר יחד טעמים ברוח חגי תשרי: רימונים, תפוחים ורוטב עם סילאן. אצלי הוא זכה להרבה מחמאות – ואני בטוחה שגם אצלכם הוא יהיה הצלחה.

מרכיבים

4 מנות

  • 1 כוס קינואה, שטופה
  • 1 כפית מלח
  • מים לבישול הקינואה
  • 1 תפוח מזן גרני סמית, חצוי וחתוך לפלחים דקים
  • עלים קצוצים מ-1/3 צרור כוסברה (אם אתם לא אוהבים כוסברה, החליפו אותה בשילוב של פטרוזיליה ונענע)
  • 3 כפות גדושות גרגירי רימונים
  • 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
  • חופן אגוזי מלך

לרוטב
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקינואה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה, עד שהקינואה רכה ומסביב לזרעים מופיעות טבעות לבנות (חשוב להימנע מבישול יתר, כדי שהקינואה לא תהפוך לעיסה).
  2. מסננים את הקינואה ומצננים.
  3. מעבירים את הקינואה הקרה לקערת הגשה. מוספים את התפוחים, הרימונים, עשבי התיבול והאגוזים.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.