למתכון שתי גרסאות: פנקייקס על בסיס חלב – לארוחת בוקר חגיגית ומלבבת; או על בסיס תחליפים צמחיים - כתוספת מרשימה לארוחת חג בשרית.

מרכיבים

20 פנקייקס בינוניים

לרוטב
  • 2 כפות רכז רימונים (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 1 כף מים ‭
  • 1/2‬ כף דבש נוזלי

לפנקייקס
  • 1 כוס חלב או תחליף צמחי - למשל חלב קוקוס, חלב סויה או משקה אורז(
  • ‭1/2‬ כוס שמנת מתוקה או שמנת מתוקה צמחית
  • 2 ביצים ‭
  • 1 1/2‬ כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח ‭
  • 1/2‬ כפית אבקה להכנת חרדל (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • כ-50 גרם גרם עלי תרד או מנגולד או בזיליקום או מרווה (אפשר גם לערבב לפי הטעם), חתוכים לרצועות דקות
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. שמים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
  2. שמים בקערה בינונית את החלב (או התחליף), השמנת המתוקה (או הצמחית) והביצים. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת החרדל ומערבבים. מעבירים את תערובת הקמח לקערת החלב ומערבבים קלות, רק עד שמתקבל מרקם אחיד.
  4. מחממים מעט שמן במחבת, על להבה בינונית, ויוצקים כמויות קטנות מהבלילה למחבת.
  5. כשרק מתחילים להיווצר שקעים קטנים על פני הבלילה, מניחים על כל פנקייק כחצי כף של רצועות עלים, הופכים לצד השני וממשיכים לטגן עוד כחצי דקה, עד הזהבה. מעבירים מהמחבת אל צלחת.
  6. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת וממשיכים להכין כך פנקייקס מכל הבלילה.
  7. מגישים חם, עם רוטב הרימונים.