מאפה קדאיף עם ירקות קלויים ובזיליקום

מרכיבים

תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ

  • 300 גרם שערות קדאיף (נמכרות קפואות בכל רשתות השיווק)
  • 2 חצילים גדולים
  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים או צהובים
  • כמה כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כמה עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה
  1. מפשירים את שערות הקדאיף (רצוי לעשות זאת במקרר).
  2. מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. פורסים את החצילים והעגבניות לפרוסות עבות יחסית בעובי של 2-1 ס"מ.
  4. מסדרים בתבנית בשכבה אחת את פרוסות החצילים, פרוסות העגבניות והפלפלים. מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. מכניסים לתנור וקולים עד שהירקות מתרככים ומשחימים. כל ירק יזדקק לזמן קלייה אחר: העגבניות - 7-5 דקות מכל צד; החצילים - 15-10 דקות מכל צד; והפלפלים - כ-20 דקות מכל צד. כשאחד הירקות מוכן, מוציאים אותו מהתבנית וממשיכים לקלות את השאר.
  5. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. מקלפים את הפלפלים, מנקים אותם מזרעים ופורסים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ.
  6. מערבבים בקערה את שערות הקדאיף עם 2 כפות שמן זית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית שלה ולדפנות. אופים כ-20 דקות, עד להשחמה.
  7. מסדרים את הירקות על הקדאיף בצורת מניפה. מניחים בין הירקות עלי בזיליקום ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  8. אופים במשך 5 דקות נוספות.

גיוון
  • לגרסה חלבית אפשר להוסיף פרוסות של גבינת מוצרלה או גבינת פטה בין פרוסות הירקות הקלויים.

איך מכינים מראש?

  • קולים את הירקות ושומרים בכלי אטום במקרר. אופים את הקלתית, ולאחר שהיא מתקררת שומרים בכלי אטום. לפני ההגשה מרכיבים את המאפה, מברישים בשמן זית ואופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

עוד מתכונים לראש השנה בערוץ האוכל של Xnet:

מאפה כדורי שמרים במילוי תרד, בצל וצנוברים

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק
  • 600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח - רצוי להשתמש בקמח לחם שנמכר בכל רשתות השיווק, כך המאפה יהיה אוורירי וגבוה יותר
  • 20 גרם (קצת פחות מ-1/2 קובייה) שמרים טריים או 5 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן זית

למלית
  • 1 בצל
  • 1 כף גדושה מלח
  • 1 ק"ג עלי תרד שטופים
  • 100 גרם (1 כוס) צנוברים
  • 2-1 כפות אריסה
  • מיץ מ-2 לימונים

לאפייה
  • 1 ביצה טרופה או מעט שמן זית
  • קצח
  • שומשום

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והמים ולשים. לאחר שמתקבל בצק אחיד מוסיפים את שמן הזית ולשים 8 דקות נוספות במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות לבינונית או גבוהה (תלוי ביכולת של המיקסר) ולשים 2 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח).
  2. מרימים את הבצק עם היד ומשמנים את הקערה. מחזירים את הבצק לקערה, משמנים את פניו בשמן זית ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המלית
  1. קוצצים את הבצל. שמים אותו בקערה עם כף גדושה של מלח ולשים במשך כ-4 דקות (מטרת הפעולה היא להוציא מהבצל נוזלים, כדי שאלה לא ירטיבו אחר כך את הבצק). סוחטים את הבצל היטב מנוזלים ומעבירים לקערה יבשה.
  2. חותכים את עלי התרד לפרוסות דקות.
  3. קולים את הצנוברים במחבת יבשה (ללא שמן), עד שהם מזהיבים מעט.
  4. מוסיפים את התרד והצנוברים לקערה עם הבצל הסחוט. מוסיפים גם את האריסה ואת מיץ הלימון (אין צורך לתבל במלח, מאחר שהבצלים כבר מלוחים).
  5. מחלקים את בצק השמרים לכ-25 כדורים שווים בגודלם (כל כדור צריך לשקול כ-40 גרם). אם אין לכם משקל, חלקו את הבצק לשלושה חלקים ולאחר מכן חלקו כל חלק לשניים. כעת חלקו שוב לשניים את כל אחד מהחלקים וחזרו שוב על הפעולה – תקבלו 24 חלקים שווים.
  6. יוצרים מחלקי הבצק כדורים ומשטחים אותם לעיגולים. מניחים בכל עיגול כף מהמילוי וסוגרים מעליו את הבצק. מגלגלים שוב לכדור.
  7. מסדרים את הכדורים בתבנית, כשחלקם החלק ביותר פונה כלפי מעלה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. מברישים את המאפה בביצה טרופה (או בשמן זית) ומפזרים מעל קצח ושומשום.
  9. אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

איך מכינים מראש?

  • אופים את המאפה ושומרים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מאפי בצק עלים אישיים במילוי פטריות יער

מרכיבים

12 מאפים

  • 1 חבילה בצק עלים, מופשרת
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1 בצל
  • 3-2 שיני שום
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון
  • 1 סלסילה פטריות פורטובלו
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה טרופה או מעט שמן זית

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. משרים את פטריות הפורצ'יני במים רותחים במשך 15 דקות. מסננים היטב, סוחטים וקוצצים.
  3. קוצצים את הפטריות הטריות, הבצל והשום.
  4. מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד לריכוך. מוסיפים את השום ואת כל הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומאדים כ-3 דקות, עד לריכוך.
  5. מעבירים למסננת לצינון - וכדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את בצק העלים לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו 24 עיגולים בקוטר 10 ס"מ (אפשר להיעזר בקורצן, ברינג או בכוס).
  7. מניחים במרכז מחצית מהעיגולים כף גדושה מהמלית. מברישים את שולי העיגולים בביצה טרופה ומניחים מעליהם את המחצית השנייה של העיגולים. מהדקים את הקצוות.
  8. מניחים את המאפים בתבנית ומברישים בביצה טרופה או בשמן זית.
  9. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהמאפים משחימים.

איך מכינים מראש?

  • אופים את המאפים ושומרים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מחממים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

קיש ברוקולי וכרשה עם חלב קוקוס ושומשום

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

לבצק
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית

למלית
  • 2 פרחי ברוקולי גדולים (כ-1 ק"ג), מופרדים לפרחים קטנים
  • 1 כרשה גדולה, קצוצה
  • שמן זית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב קוקוס
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו הגיטרה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מגלגלים לכדור, משטחים מעט ועוטפים היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה שקוטרו גדול במעט מזה של התבנית. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה, ודוקרים אותו במזלג.
  3. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקפיא למשך חצי שעה.

המלית והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. פורשים נייר אפייה על הבצק. מפזרים על הנייר קטניות יבשות (למשל, חומוס או שעועית) – הקטניות ישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק להתרומם.
  3. אופים 20 דקות ומצננים מעט.
  4. בזמן שהבצק בתנור מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי במשך 4-3 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח, להפסקת הבישול; מטגנים את הכרשה בשמן זית במשך כמה דקות, עד שהיא מזהיבה.
  5. מערבבים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
  6. מרכיבים את הקיש: מניחים על הבצק את הכרשה המאודה ומסדרים עליה את פרחי הברוקולי. יוצקים את תערובת חלב הקוקוס ומפזרים מעל שומשום.
  7. אופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.

גיוונים

  • אפשר להחליף את הבצק הפריך בבצק עלים מוכן. אפשר גם להשתמש בבצק פריך מוכן – חשוב לא לוותר על שלב ההקפאה לאחר שמרפדים בו את התבנית.

איך מכינים מראש?

  • אופים את הקיש ושומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

פסטייה עוף עם ירקות כתומים, צימוקים ותבלינים

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 6 דפי פילו
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • 1 בצל
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית צ'ילי
  • מלח
  • 3-2 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם עוף טחון
  • 100 גרם (2/3 כוס) צימוקים כהים
  • חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 100 גרם (1 כוס גדושה) שקדים טחונים

לקישוט
  • אבקת סוכר
  • קינמון

אופן ההכנה
  1. מפשירים את עלי הפילו במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית ומזלפים עליהן מעט שמן זית. צולים בתנור 20-15 דקות, עד שהקוביות מתרככות (אך לא יותר מדי). מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
  4. בזמן שהבטטה בתנור מחממים במחבת שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים גם את הגזר. מטגנים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא עשוי.
  5. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את קוביות הבטטה, הצימוקים והכוסברה. מערבבים.
  6. משמנים את התבנית בשמן זית. מניחים בתבנית עלה פילו (מקפלים את השוליים, כדי שיתאים לגודל התבנית). מברישים את העלה בשמן זית ומפזרים עליו כשישית מכמות השקדים הטחונים. מניחים מעל עלה פילו נוסף, משמנים גם אותו ומפזרים עליו שקדים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם עלה שלישי.
  7. משטחים על עלי הפילו את תערובת הבשר.
  8. מכסים את הבשר בעלי הפילו הנותרים – מפרידים גם ביניהם עם שמן ושקדים טחונים (את שוליו של העלה העליון מקפלים מתחתיו, כדי שפני המאפה יהיו חלקים).
  9. אופים במשך 30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  10. בוזקים על הפסטייה אבקת סוכר וקינמון.

טיפ
  • אפשר להכין את הפסטייה גם במחבת. מסדרים את שכבות הפילו והמילוי באותו אופן, אך במקום לאפות מחממים אש בינונית במשך 10 דקות. הופכים בעזרת צלחת (כדי שהפסטייה לא תתפרק) ומחממים 10 דקות גם מהצד השני.

איך מכינים מראש?

  • אופים את הפסטייה ושומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • שף-קונדיטורית נעמה שטייר מייעצת למסעדות וקונדיטוריות ומפתחת עבורן תפריטי קינוחים