לפני כמה שנים יצא לי להגיע לאחת מהמסעדות של השף הוורבלי אייל שני. האיש שמככב על המסך והופך לפופולרי מתוכנית אחת לשנייה לא הצליח, משום מה, לכבוש לי הלב. רשימת הסיבות לכך גדולה, אבל אשאיר את הסיפור הזה לפעם אחרת.

למרות זאת, או דווקא בגלל, קפצתי באחד הימים למסעדה של שני בתקווה לתהות על פנים הקנקן שהביא אותו לכס המלכות. בסופו של דבר, אולי בגלל המטען שהגעתי איתו ואולי בגלל נפילות מקריות, יצא שממש לא נהניתי שם. כן כן, אני יודעת שרובכם בטח הייתם ונורא נהניתם, ואיך זה שלא התאהבתי במוס שוקולד או בפיצה פירות ים. נו, ככה אני, בעייתית.

אז למה אני מספרת לכם את זה? כי בכל זאת יצא שהתאהבתי שם. דווקא לא במלצר, אלא בתינוקת עם ראש זהוב - או במילים אחרות: בכרובית הספק אפויה ספק מטוגנת שלו.

חודשים אחרי החוויה במסעדה נזכרתי במנה הזאת והחלטתי להכין גרסה אחרת שלה בבית. לא, היא לחלוטין לא דומה בטעמים לזו של שני, אבל בהשראתו החלטתי לתת לה את מרכז הבמה ולהפוך אותה לכוכבת.

פשוט מערבבים הכל - ולתנור. הכרובית לפני האפייה (צילום: רחלי קרוט)
פשוט מערבבים הכל - ולתנור. הכרובית לפני האפייה (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

2 כרוביות קטנות או אחת גדולה

1/2 כפית אבקת שום (או 4-3 שיני שום כתושות)

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית מלח

1/2 כפית צ'ילי גרוס

קליפה מגוררת מלימון שלם

6-5 עלי טימין

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).

3. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומפזרים מעל את שאר המרכיבים - קודם התבלינים ואחר כך השמן והלימון. מעסים מעט עם הידיים (מי שמעדיף יכול לערבב בקערה את כל המרכיבים, אבל בעיני חבל על קערה נוספת בכיור).

4. אופים (ללא כיסוי) במשך 40-30 דקות, עד שפרחי הכרובית מזהיבים. שימו לב לזמן האפייה: אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן – ואם הם גדולים, אז יותר.

רחלי קרוט עורכת את האתר פודפייג', שמאגד את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת