המתכון באדיבות קונדיטור בן עמי ברתיני שביט מרשת קונדיטוריות בן עמי.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 160 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/2 2 כפות (50 גרם) דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב

לסירופ
  • 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) מים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפות (30 גרם) דבש

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
  3. מקציפים יחד את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי ותפוח.
  4. מוסיפים, תוך כדי הקצפה, את הדבש והווניל, וממשיכים להקציף עד להאחדה.
  5. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים כף אחת של תערובת הקמח. לאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצים אחת-אחת.
  6. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים, לסירוגין ובהדרגה, את יתרת תערובת הקמח ואת החלב. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע באווריריות העוגה).
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
  8. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם או סכין הננעצים במרכז העוגה יוצאים יבשים.
  9. בזמן שהעוה בתנור מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לרתיחה.
  10. יוצקים את הסירופ על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור.

גיוונים

  • אפשר להוסיף לתערובת העוגה, רגע לפני סיום ההקצפה, תוספות שונות – למשל, דובדבנים, פיסטוקים או אגוזי מלך. כדאי לקמח את התוספות לפני ההוספה, כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה.