המתכון באדיבות קונדיטור בן עמי ברתיני שביט מרשת קונדיטוריות בן עמי.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 160 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3/1 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1/2 2 כפות (50 גרם) דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
- 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) מים
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1/2 1 כפות (30 גרם) דבש
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
- מקציפים יחד את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי ותפוח.
- מוסיפים, תוך כדי הקצפה, את הדבש והווניל, וממשיכים להקציף עד להאחדה.
- מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים כף אחת של תערובת הקמח. לאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצים אחת-אחת.
- ממשיכים בהקצפה ומוסיפים, לסירוגין ובהדרגה, את יתרת תערובת הקמח ואת החלב. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע באווריריות העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
- אופים כ-30 דקות, עד שקיסם או סכין הננעצים במרכז העוגה יוצאים יבשים.
- בזמן שהעוה בתנור מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לרתיחה.
- יוצקים את הסירופ על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור.
גיוונים
- אפשר להוסיף לתערובת העוגה, רגע לפני סיום ההקצפה, תוספות שונות – למשל, דובדבנים, פיסטוקים או אגוזי מלך. כדאי לקמח את התוספות לפני ההוספה, כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה.