שילוב נהדר של חצילים, גבינת מוצרלה וכוסברה. הקציצות נהדרות גם כשהן מוגשות פושרות או קרות.

טיפים

  • קיצור תהליכים: במקום לקלות חצילים, אפשר להשתמש בכ-700 גרם (קצת פחות מ-3 כוסות) חצילים קלויים מוכנים (אלה שנמכרים בצנצנות).
  • הכנה מראש: אפשר להכין את התערובת עד יום מראש ולשמור אותה במקרר, כשהיא מכוסה.

מרכיבים

  • 1 ק"ג חצילים (כ-2 חצילים גדולים), שטופים ויבשים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס
  • חופן גדול של כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (עלים וגבעולים)
  • 3 שיני שום גדולות, קלופות וכתושות
  • 1/2 כוס פירורי פנקו לא מתובלים (פירורי לחם יפניים פריכים במיוחד – נמכרים בכל רשתות השיווק)
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. דוקרים את החצילים מסביב במזלג ומניחים בתבנית. אופים 40-30 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מצננים מעט את החצילים. קולפים אותם וקוצצים את בשרם.
  4. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון.
  5. מחממים מעט שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות בעזרת כף או בידיים ומניחים במחבת. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד להזהבה. כדאי לטגן את הקציצות בכמה סבבים, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן יותר מדי.
  6. מעבירים את הקציצות לצלחת מרופדת במגבות נייר. מגישים חם או פושר.