מרכיבים

  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) צנוברים
  • עלים מ-1 צרור בזיליקום
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 שיני שום
  • מעט מלח
  • כ-1/2 כוס שמן זית (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. אם רוצים, מחממים מחבת יבשה על אש בינונית וקולים בה קצרות את הצנוברים תוך בחישה מדי פעם עד שהם מזהיבים מעט (משגיחים עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו).
  2. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, ומעבדים עד לקבלת ממרח. ממשיכים לעבד ומזלפים את השמן לתוך הממרח.
  3. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר.