המתכון באדיבות "ארומה ישראל", מתוך התפריט החדש של הרשת ומכון וינגייט, המותאם לספורטאים.

מרכיבים (4-3 מנות)

  • כ-20 עגבניות שרי
  • 3 פלפלים אדומים
  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 1/2 כוס אפונה
  • כ-25 זיתי קלמטה, חצויים
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי ארוגולה
  • 1/2 בצל סגול, פרוס ומופרד לטבעות
  • 1/2-1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 250 גרם גבינה בולגרית, מגוררת בפומפייה גסה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את עגבניות השרי ומניחים אותן בתבנית כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. שמים בתבנית גם את הפלפלים.
  3. קולים את הפלפלים והעגבניות במשך כ-45 דקות, עד שהפלפלים מתרככים וקליפתם משחימה והעגבניות משחימות בשוליים.
  4. מיד לאחר שמוציאים את הירקות מהתנור מעבירים את הפלפלים החמים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף שלהם לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם, מנקים מזרעים וחותכים לרצועות.
  5. בזמן שהפלפלים והעגבניות בתנור מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים. מבשלים גם את האפונה לפי הוראות היצרן.
  6. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הגבינה הבולגרית.
  7. מפזרים על הסלט את הגבינה.