אני אוהב מאוד להכין ולאכול סלטים עשירים. אני מרגיש את הוויטמינים והבריאות נספגים בגוף, וזה גורם לי להרגיש טוב לגבי התזונה שלי. לפניכם המתכון לסלט הבריאות שאני נוהג לאכול אחרי פעילות גופנית. הוא מתאים במיוחד בקיץ, כשלא רוצים לאכול ארוחה כבדה, ומשתדך נהדר לרוטב יוגורט.

מרכיבים (4 מנות)

לסלט
  • 250 גרם אפונת שלג קפואה (אפונה סינית)
  • 1/4 כוס עדשים כתומות
  • 200 גרם עלי תרד טריים, שטופים וללא גבעולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות גדושות עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, עירית – מה שאוהבים)
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר גדול, קלוף ומגורר גס
  • 1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק
  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
  • 6 צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב יוגורט עם חרדל ודבש
  • 130 גרם (טיפה יותר מ-1/2 כוס) יוגורט יווני (יוגורט עשיר וחמצמץ)
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

להגשה
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת קטנה ללא שומן

אופן ההכנה

  1. מבשלים את אפונת השלג לפי הוראות היצרן – מקפידים שתישאר פריכה ולא תתבשל יתר על המידה. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול.
  2. משרים את העדשים הכתומות במשך 5 דקות במים רותחים. מסננים.
  3. שמים את עלי התרד ושמן הזית בקערה גדולה ומערבבים בעדינות. מעבירים את העלים לצלחת הגשה רחבה ומפזרים מעליהם את עשבי התיבול הקצוצים.
  4. שמים בקערת הערבוב את אפונת השלג, העדשים, רצועות הפלפל האדום, הגזר, הבצל הסגול, המנגו והצנוניות. מערבבים הכל עם שמן הזית שנותר בקערה, מיץ הלימון והסוכר החום. אם צריך, מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
  5. טורפים היטב בקערית או מנערים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  6. מסדרים את הירקות מעל עלי התרד. יוצקים מלמעלה את הרוטב ולסיום מפזרים את השקדים.