מרכיבים

  • 5 כוסות (160 גרם) פצפוצי אורז
  • 50 גרם חמאה (ועוד טיפה חמאה לשימון התבנית)
  • 42 סוכריות מרשמלו לבנות (180 גרם)

אופן ההכנה

  1. משמנים בחמאה או במרגרינה תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
  2. שמים את פצפוצי האורז בקערה רחבה.
  3. שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את המרשמלו ומבשלים עוד כ-4 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהמרשמלו נמס לחלוטין. יוצקים מיד את המרשמלו המומס על פצפוצי האורז ומערבבים בכף העץ, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית ומשטחים את התערובת (אפשר בידיים. פצפוצי האורז חמימים, ואפשר לגעת בהם).
  5. מניחים בטמפרטורת החדר לחצי שעה לפחות, ואז פורסים לריבועים, משולשים או כל צורה שמתחשק. העוגיות יישמרו עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

גיוונים

  • אוהבים חמאת בוטנים? הוסיפו ‭2/3‬ כוס חמאת בוטנים לסיר, אחרי שהמרשמלו נמס, ערבבו לתערובת אחידה והמשיכו לפי המתכון.
  • אוהבים צבע ורוד? השתמשו בסוכריות מרשמלו ורודות במקום בלבנות.