מרכיבים
- 5 כוסות (160 גרם) פצפוצי אורז
- 50 גרם חמאה (ועוד טיפה חמאה לשימון התבנית)
- 42 סוכריות מרשמלו לבנות (180 גרם)
אופן ההכנה
- משמנים בחמאה או במרגרינה תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
- שמים את פצפוצי האורז בקערה רחבה.
- שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את המרשמלו ומבשלים עוד כ-4 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהמרשמלו נמס לחלוטין. יוצקים מיד את המרשמלו המומס על פצפוצי האורז ומערבבים בכף העץ, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ומשטחים את התערובת (אפשר בידיים. פצפוצי האורז חמימים, ואפשר לגעת בהם).
- מניחים בטמפרטורת החדר לחצי שעה לפחות, ואז פורסים לריבועים, משולשים או כל צורה שמתחשק. העוגיות יישמרו עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
גיוונים
- אוהבים חמאת בוטנים? הוסיפו 2/3 כוס חמאת בוטנים לסיר, אחרי שהמרשמלו נמס, ערבבו לתערובת אחידה והמשיכו לפי המתכון.
- אוהבים צבע ורוד? השתמשו בסוכריות מרשמלו ורודות במקום בלבנות.