טוב, אני מודה, יש פה קצת עבודה - אבל עם דגש על הקצת. וזו גם עבודה ששכרה בצדה, אני מבטיחה לכם.
אז על מה אנחנו מדברים? שכבת עוגת בראוני דחוסה ושוקולדית, מעליה עוגת גבינה קלילה וחמצמצה - ומעל הכל עיטור יפהפה של סירופ פטל (וגם יישאר לכם קצת מהסירופ, שזה גם טוב). עונת הפטל קצרה מאוד וקשה להשיג פטל טרי, במיוחד בפריפריה - אבל יש פטל קפוא, שלא נופל במאומה מהפטל הטרי.אז לעבודה!
עוד מתכוני עוגות בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגת שוקולד בחושה עם טריק עסיסי במיוחד
- עוגת שוקולד פשוטה שנמסה בפה
- עוגת שוקולד שמרים עם בצק שוקולדי מיוחד
מרכיבים
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
לבראוניז- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם חמאה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כוס סוכר חום
- קמצוץ מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 300 גרם פטל טרי או קפוא
- 2 כפות סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מקל וניל
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
- 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
אופן ההכנה
הבראוניז- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.
- ממיסים ביחד את שני סוגי השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, הסוכר החום, המלח ותמצית הווניל. מערבבים.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, מוסיפים את הביצים ומערבלים במהירות בינונית.
- מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח. מערבלים באטיות רק עד שהקמח נטמע בתערובת (עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
- אופים 17-15 דקות - המרכז יהיה עדיין רך וזה בסדר, כי העוגה תיאפה שוב עם שכבת הגבינה.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לקירור מלא.
- שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהסירופ מצטמצם ומסמיך.
- מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר רגיל או בלנדר מוט. מסננים.
- יוצקים לכלי אטום ומעבירים למקרר לקירור מלא.
- מחממים את התנור ל-130 מעלות.
- חוצים את מקל הווניל לאורכו. מגרדים את תוכנו באמצעות גב של סכין. שמים את הגרגירים בקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי שכבת הגבינה ומערבבים באמצעות מטרפה.
- יוצקים את תערובת הגבינה על עוגת הבראוני הקרה ומיישרים.
- מטפטפים מהסירופ על הגבינה באמצעות כפית. מערבבים את הפטל באופן שטחי בעזרת מזלג או קיסם, לקבלת דוגמה (אני השתמשתי במחצית מכמות הסירופ - אין צורך להרבות בו, אך זה עניין של העדפה אישית).
- אופים שעה ו-20 דקות - העוגה לא תתפח ותהיה עדיין רוטטת במרכזה, וזה בסדר. היא תתייצב בקירור (האפייה מתבצעת בחום נמוך כדי לשמור על הצבע של הגבינה והפטל).
- מוציאים מהתנור בזהירות ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי לטמפרטורת החדר. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לצינון של 8 שעות לפחות.
- חותכים את העוגה לריבועים בעזרת סכין חמה ויבשה, ומגישים.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג