טוב, אני מודה, יש פה קצת עבודה - אבל עם דגש על הקצת. וזו גם עבודה ששכרה בצדה, אני מבטיחה לכם.

אז על מה אנחנו מדברים? שכבת עוגת בראוני דחוסה ושוקולדית, מעליה עוגת גבינה קלילה וחמצמצה - ומעל הכל עיטור יפהפה של סירופ פטל (וגם יישאר לכם קצת מהסירופ, שזה גם טוב).

עונת הפטל קצרה מאוד וקשה להשיג פטל טרי, במיוחד בפריפריה - אבל יש פטל קפוא, שלא נופל במאומה מהפטל הטרי.

אז לעבודה!

עוד מתכוני עוגות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

לבראוניז
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם חמאה
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כוס סוכר חום
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח

לסירופ הפטל
  • 300 גרם פטל טרי או קפוא
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

לשכבת הגבינה
  • 1 מקל וניל
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

הבראוניז
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.
  2. ממיסים ביחד את שני סוגי השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, הסוכר החום, המלח ותמצית הווניל. מערבבים.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, מוסיפים את הביצים ומערבלים במהירות בינונית.
  5. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח. מערבלים באטיות רק עד שהקמח נטמע בתערובת (עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה).
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
  7. אופים 17-15 דקות - המרכז יהיה עדיין רך וזה בסדר, כי העוגה תיאפה שוב עם שכבת הגבינה.
  8. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לקירור מלא.

סירופ הפטל
  1. שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהסירופ מצטמצם ומסמיך.
  2. מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר רגיל או בלנדר מוט. מסננים.
  3. יוצקים לכלי אטום ומעבירים למקרר לקירור מלא.

שכבת הגבינה
  1. מחממים את התנור ל-130 מעלות.
  2. חוצים את מקל הווניל לאורכו. מגרדים את תוכנו באמצעות גב של סכין. שמים את הגרגירים בקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי שכבת הגבינה ומערבבים באמצעות מטרפה.
  4. יוצקים את תערובת הגבינה על עוגת הבראוני הקרה ומיישרים.
  5. מטפטפים מהסירופ על הגבינה באמצעות כפית. מערבבים את הפטל באופן שטחי בעזרת מזלג או קיסם, לקבלת דוגמה (אני השתמשתי במחצית מכמות הסירופ - אין צורך להרבות בו, אך זה עניין של העדפה אישית).
  6. אופים שעה ו-20 דקות - העוגה לא תתפח ותהיה עדיין רוטטת במרכזה, וזה בסדר. היא תתייצב בקירור (האפייה מתבצעת בחום נמוך כדי לשמור על הצבע של הגבינה והפטל).
  7. מוציאים מהתנור בזהירות ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי לטמפרטורת החדר. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לצינון של 8 שעות לפחות.
  8. חותכים את העוגה לריבועים בעזרת סכין חמה ויבשה, ומגישים.