עוגיות יפהפיות שכיף להכין עם הילדים - והן גם מושלמות ככיבוד למסיבה.

מרכיבים (כ-45 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה ‭
  • 2/3‬ כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל ‭
  • 1/8‬ כפית מלח ‭
  • 2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח ‭
  • 1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות מים
  • 45 מקלות קינמון או מזלגות קטנים מעץ
  • לקישוט: סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס וכדומה

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל את החמאה, הביצה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מערבלים היטב, עד שנוצר קרם אוורירי.
  2. שמים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים במהירות נמוכה במשך שניות אחדות. מכבים את המערבל, מורידים בעזרת מרית את כל התערובת שנדבקה לדפנות הקערה.
  3. מפעילים שוב את המערבל, מוסיפים את המים ומערבלים עוד קצת, רק עד שנוצר בצק אחיד (חשוב לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  4. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים אותו קצת. מאחסנים במקרר במשך שעה (אם רוצים, אפשר לשמור את הבצק כחודש במקפיא. מפשירים כ-4 שעות במקרר או במשך כשעה בטמפרטורת החדר).
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכדורים בגודל של אגוז (קוטר 3 ס"מ בערך‭). אם הבצק דביק, מפזרים על הידיים או על משטח העבודה קצת קמח.
  7. תוקעים בכל כדור מקל קינמון או מזלגון עץ, מניחים בתבנית ולוחצים על הכדור כדי לשטח אותו לצורת עיגול. מקשטים את העיגולים איך שמתחשק, ודואגים לנעוץ היטב את הקישוטים בבצק.
  8. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד שהעוגיות צוננות לגמרי. מסירים מהתבנית ומגישים. העוגיות יישמרו כשבוע בקופסה אטומה.