עוגיות יפהפיות שכיף להכין עם הילדים - והן גם מושלמות ככיבוד למסיבה.
מרכיבים (כ-45 עוגיות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 2 1/2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות מים
- 45 מקלות קינמון או מזלגות קטנים מעץ
- לקישוט: סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס וכדומה
אופן ההכנה
- שמים בקערת המערבל את החמאה, הביצה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מערבלים היטב, עד שנוצר קרם אוורירי.
- שמים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים במהירות נמוכה במשך שניות אחדות. מכבים את המערבל, מורידים בעזרת מרית את כל התערובת שנדבקה לדפנות הקערה.
- מפעילים שוב את המערבל, מוסיפים את המים ומערבלים עוד קצת, רק עד שנוצר בצק אחיד (חשוב לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים אותו קצת. מאחסנים במקרר במשך שעה (אם רוצים, אפשר לשמור את הבצק כחודש במקפיא. מפשירים כ-4 שעות במקרר או במשך כשעה בטמפרטורת החדר).
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכדורים בגודל של אגוז (קוטר 3 ס"מ בערך). אם הבצק דביק, מפזרים על הידיים או על משטח העבודה קצת קמח.
- תוקעים בכל כדור מקל קינמון או מזלגון עץ, מניחים בתבנית ולוחצים על הכדור כדי לשטח אותו לצורת עיגול. מקשטים את העיגולים איך שמתחשק, ודואגים לנעוץ היטב את הקישוטים בבצק.
- אופים במשך כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד שהעוגיות צוננות לגמרי. מסירים מהתבנית ומגישים. העוגיות יישמרו כשבוע בקופסה אטומה.