מרכיבים (2 חלות)

לבצק
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/3 קובייה (16 גרם) שמרים טריים או 2 כפיות (6 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) חלב
  • 1/3 כוס ועוד 1 כף (75 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

למילוי
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת ומיץ מ-1 לימון
  • 1 כף דבש
  • 40 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות קינמון
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) פרג טרי טחון
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט פרג טרי טחון

לסירופ הסוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. מנפים את הקמח עם המלח.
  2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את השמרים, החלב והסוכר. מערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  3. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת, וממשיכים ללוש עד שנוצר כדור בצק קשה ואחיד.
  4. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה. לשים עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומבריק.
  5. מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (רצוי ללילה).

המלית
  1. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית, למעט הפרג והאגוזים. מביאים לרתיחה.
  2. כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים היטב.

עיצוב החלות
  1. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 35x35 ס"מ ומורחים את המלית על כולו.
  2. מגלגלים את הבצק פנימה, לכיוון המרכז, משני הקצוות (כמו מגילה). חותכים באמצע, כך שנוצרים שני גלילים (לשתי חלות).
  3. מסובבים כל גליל סביב עצמו, כמו בורג, ואז מגלגלים לצורת שבלול. חשוב שקצה הגליל יונח מתחת לחלה, כדי שהשבלול לא ייפתח באפייה (ראו תמונות מימין).
  4. מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  6. לפני האפייה מושחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעט פרג מעל.
  7. אופים 30 דקות.
  8. בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן את הסוכר והמים, מסירים מהאש ומצננים.
  9. יוצקים את הסירופ על החלות האפויות 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור. מניחים לחלות להצטנן לחלוטין
  10. מאחסנים את החלות בטמפרטורת החדר, כשהן עטופות בנייר אלומיניום, או מקפיאים ומפשירים בתנור שחומם ל-120 מעלות.