כשחזרתי לגרמניה מביקורים בישראל, חיפשתי תמיד היכן לקנות את חומרי הגלם המיוחדים שהכרתי כאן ושאי אפשר היה להשיג בסופרמרקטים או בשווקים שם – טחינה , תמר מג'הול, חומוס, סילאן, פיתות ועוד. את רובם גיליתי בחנויות הטורקיות, הנפוצות מאוד בגרמניה.

כשביקרתי פעם בשעת צהריים בחנות שנהגתי לקנות בה בקביעות, הבעלים שלפו פתאום מירכתי החנות גזייה. הם התחילו לחמם עליה מחבת, שאליה הטילו כדורי בצק ששוטחו - ובן רגע התפשט בחנות הקטנה ריח משכר. כשהמאפה שהכינו הם הוציאו מהמקרר כל מיני מטבלים ואכלו בהנאה.

כמובן שלא התאפקתי ומיד ביקשתי לטעום, ואז גם את המתכון. מאז אני אוהב להכין את הלחם הטורקי הזה. הוא מיוחד במינו: פריך ומתפצפץ בפה. אני אוהב גם להשתמש בו כמצע למנות שונות, כמו סלט או תבשיל ירקות פיקנטי, וזה ממש משדרג את ההגשה.

מרכיבים

8 לחמים אישיים

  • 11 גרם (4 כפיות או 1 שקית קטנה) שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2/3 עד 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח
  • 1 כף שמן זית
  • 200 גרם יוגורט יווני (יוגורט סמיך ועשיר)
  • שמן זית להברשת הלחמים
  • אפשרות: קימל, זרעי שומר או שומשום לזרייה על הלחמים

צפו: כך לשים בצק שמרים

אופן ההכנה

  1. שמים בקערית את השמרים, הסוכר ו-1/4 כוס מהמים. מערבבים קלות, עד שהשמרים נמסים. מניחים בצד במקום חמים וללא רוח וממתינים 15-10 דקות, עד שהשמרים תוססים ונוצרות בועות על פני הבלילה (אם השמרים לא תוססים, סימן שהם לא טובים).
  2. שמים את המלח בקערה גדולה ומנפים מעליו את הקמח. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, שמן הזית והיוגורט. מתחילים לערבב בידיים, ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, לפי הצורך: הבצק צריך להתאחד ולהיות רך, אך לא דביק מדי - ולכן היזהרו עם המים והוסיפו אותם לאט לאט.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד 10-5 דקות (ראו וידאו למעלה). כדי לבדוק אם לשתם מספיק נועצים אצבע בתוך הבצק - אם השקע שיצרתם נסגר מיד (הבצק "חוזר"), סימן שהבצק מוכן. מכסים את הבצק בשקית ניילון או במגבת רטובה ומשהים למנוחה כ-15 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים – חוצים אותו, מחלקים כל מחצית לשניים ולבסוף מחלקים גם כל רבע לשניים. ומגלגלים כל חלק לכדור.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו כדור בצק. מרדדים את הכדור בעזרת מערוך או משטחים בידיים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ או קצת יותר.
  6. מחממים היטב מחבת בינונית ומכינים בצד קערית עם מעט שמן זית ומברשת.
  7. משמנים את המחבת החמה בשמן ומניחים בה את עיגול הבצק. מברישים היטב את הצד העליון של העיגול, ואם רוצים מפזרים מעט זרעי שומר, קימל או שומשום.
  8. כשמתחילות להיווצר בועות על חלקו העליון של הלחם והוא מזהיב מצדו התחתון, הופכים אותו וקולים שוב עד שהוא זהוב-שחום גם בצד השני. מעבירים את הלחם המוכן לצלחת ומכסים במגבת.
  9. מכינים באותו אופן את כדורי הבצק הנותרים.
  10. מגישים עם לבנה ביתית, שמן זית עם מעט זרעי עגבניות, צזיקי או כל מטבל אחר לטעמכם.