מרכיבים
10 כוסות בנפח 80 מ"ל
לשכבת השוקולד- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
- 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
- 10 עוגיות לוטוס
- 2 שקיות זילוף (אפשר להשתמש גם ב-2 שקיות ניילון)
אופן ההכנה
- מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את יתרת השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים את הגבינה וממרח הלוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.
- מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף (או ב"שפיץ" של שקיות הניילון) פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכל כוס שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (בסך הכל 4 שכבות).
- מקררים 4 שעות להתייצבות, ועדיף למשך הלילה.
- לפני ההגשה מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.
- המתכון באדיבות חברת דיפלומט, יבואנית המותג "לוטוס"