את הכיצ'רי נהגו יהודי עיראק להגיש לארוחת צהריים בכל יום חמישי, לאחר שבמשך כל ימות השבוע אכלו תבשילי עוף ובשר, ולפני שישי ושבת – שבהם נוהגים לאכול מאכלים חגיגיים עם בשר ועוף. אבל מבטיחים שלא נגלה לאף אחד אם תשברו את המסורת ותגישו את המנה גם ביום אחר, לארוחת צהריים או ערב.

המתכון הוא מתוך הספר החדש "הבישול העיראקי של אמא", מאת רינה כהן (הוצאת "קוראים").

מרכיבים (5-4 מנות)

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות

להגשה
  • ביצי עין כמספר הסועדים
  • לבן

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העדשים והאורז במסננת, עד שהמים נשארים נקיים לאחר שהם זורמים דרכם.
  2. שמים בסיר את המים והתבלינים עם רסק העגבניות. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והעדשים, מערבבים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד שהמים נספגים (לא מכסים את הסיר).
  3. בינתיים מחממים במחבת את השמן ומטגנים את השום על אש בינונית עד שהוא מזהיב (מקפידים שהוא לא יישרף, כדי שלא יהפוך למריר). לאחר שהמים נספגו באורז מוסיפים את השום לסיר ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל כרבע שעה על אש נמוכה.
  4. מניחים על כל מנה ביצת עין ומגישים לצד לבן (וכדאי לצרף גם סלט ירקות טרי).