מתכון של שושנה גרש מעפולה.

המתכון לקוח מתוך הבלוג סיר לשבת של אסנת לסטר. הבלוג מבוסס על תוכנית הרדיו סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00.

מרכיבים

לתערובת הקציצות

  • 4 קישואים בינוניים (כ-1/2 ק"ג), קלופים ומגורדים גס
  • 1 בטטה (כ-250 גרם), מגורדת גס
  • 1 בצל גדול (כ-250 גרם), מגורד גס
  • 2 ביצים
  • 1 כף גדושה מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות קמח מצה

למילוי הקציצות

  • 300-250 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקציצות.
  2. מערבבים לחוד את חזה העוף הטחון עם המלח והפלפל.
  3. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים. משטחים כל כדור בכף היד ומניחים במרכזו כף מתערובת חזה העוף. סוגרים את תערובת הקציצות המשוטחת מסביב למילוי, מגלגלים שוב לכדור ומשטחים מעט.
  4. מחממים במחבת שמן שיגיע עד למחצית מגובה הקציצות.
  5. מטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב.

טיפ

  • אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן. מברישים אותן במעט שמן משני הצדדים (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.