מתכון של שושנה גרש מעפולה.
המתכון לקוח מתוך הבלוג סיר לשבת של אסנת לסטר. הבלוג מבוסס על תוכנית הרדיו סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00.
מרכיבים
לתערובת הקציצות
- 4 קישואים בינוניים (כ-1/2 ק"ג), קלופים ומגורדים גס
- 1 בטטה (כ-250 גרם), מגורדת גס
- 1 בצל גדול (כ-250 גרם), מגורד גס
- 2 ביצים
- 1 כף גדושה מיונז
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות קמח מצה
למילוי הקציצות
- 300-250 גרם חזה עוף טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקציצות.
- מערבבים לחוד את חזה העוף הטחון עם המלח והפלפל.
- יוצרים מתערובת הקציצות כדורים. משטחים כל כדור בכף היד ומניחים במרכזו כף מתערובת חזה העוף. סוגרים את תערובת הקציצות המשוטחת מסביב למילוי, מגלגלים שוב לכדור ומשטחים מעט.
- מחממים במחבת שמן שיגיע עד למחצית מגובה הקציצות.
- מטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב.
טיפ
- אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן. מברישים אותן במעט שמן משני הצדדים (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.