המתכונים באדיבות "יוגורט תנובה".

מרק עגבניות קר עם יוגורט

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 כוסות יוגורט 1.5% שומן
  • 2 כוסות מיץ עגבניות, טרי או משומר
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון בינוני
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 1 כף ריחן קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפיות שמן זית

אופן ההכנה
  1. מערבבים את היוגורט עם מיץ העגבניות בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את קליפת הלימון, 4 כפות מיץ לימון, השום, הריחן וחצי מכמות העירית. מתבלים לפי הטעם.
  3. מוזגים לקערות או לכוסות, ומעטרים בשמן זית, בעירית קצוצה ובפלח דק של לימון.

צזיקי – סלט/מרק יוגורט ומלפפונים

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 כוסות יוגורט 1.5% שומן
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס קוביות קטנות של מלפפון
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלי שמיר לקישוט

אופן ההכנה
  1. מרפדים מסננת בשכבה כפולה של מגבות נייר ומניחים מעל קערה. בוחשים את היוגורט ויוצקים למסננת המרופדת. משהים 30 דקות, לניקוז עודפי הנוזלים.
  2. מעבירים את היוגורט לקערה ומוסיפים את השום הכתוש, קוביות המלפפון והשמיר הקצוץ. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בכף.
  3. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומעטרים בעלי שמיר.