המתכונים באדיבות "יוגורט תנובה".
מרק עגבניות קר עם יוגורט
מרכיבים (4 מנות)
- 2 כוסות יוגורט 1.5% שומן
- 2 כוסות מיץ עגבניות, טרי או משומר
- קליפה מגוררת ומיץ מלימון בינוני
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 1 כף ריחן קצוץ
- 1 כף עירית קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- 4 כפיות שמן זית
- מערבבים את היוגורט עם מיץ העגבניות בקערה גדולה.
- מוסיפים את קליפת הלימון, 4 כפות מיץ לימון, השום, הריחן וחצי מכמות העירית. מתבלים לפי הטעם.
- מוזגים לקערות או לכוסות, ומעטרים בשמן זית, בעירית קצוצה ובפלח דק של לימון.
צזיקי – סלט/מרק יוגורט ומלפפונים
מרכיבים (4 מנות)
- 2 כוסות יוגורט 1.5% שומן
- 3-2 שיני שום כתושות
- 1 כוס קוביות קטנות של מלפפון
- 2 כפות עלי שמיר קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
- עלי שמיר לקישוט
- מרפדים מסננת בשכבה כפולה של מגבות נייר ומניחים מעל קערה. בוחשים את היוגורט ויוצקים למסננת המרופדת. משהים 30 דקות, לניקוז עודפי הנוזלים.
- מעבירים את היוגורט לקערה ומוסיפים את השום הכתוש, קוביות המלפפון והשמיר הקצוץ. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בכף.
- מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומעטרים בעלי שמיר.