אני אכלנית גדולה של יוגורט. אני אוהבת אותו בכל טעם, ומסוגלת לאכול כמה מכלים ביום. לכן כל כך שמחתי כאשר ערב אחד, בעודי גולשת באתר של עיתונאית האוכל מריה ספק (ובמקביל אוכלת יוגורט, כמובן), גיליתי מתכון למוס שוקולד עם יוגורט.

הרעיון סקרן אותי – ואתו גם ההכנה הקלה ומספר המרכיבים הנמוך – ולכן מיד רצתי למטבח כדי להכין את המוס (או קרם או מעדן – איך שתרצו לקרוא לו). התוצאה היתה מצוינת: מוס עשיר ומפנק עם מתיקות עדינה – ופחות רגשי אשמה, בזכות היעדרם של שמנת, ביצים וסוכר (חוץ מהסוכר שבשוקולד עצמו, כמובן).

בהמשך שיחקתי קצת עם המתכון ושיניתי את היחס בין המרכיבים. התוצאה היתה מוס פחות סמיך, שדומה יותר למעדן חלב – מין הסתם הוא יתאים יותר לקטנים שבחבורה.

עוד מתכוני שוקולד בערוץ האוכל של Xnet:

מוס שוקולד ויוגורט

מרכיבים (4 מנות)
  • 170 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו או יותר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • אפשרות: 2-1 כפות ליקר תפוזים
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט – חשוב שיהיה סמיך (אני הכנתי את המוס עם יוגורט כבשים)
  • אפשרות לקישוט: מעט ריבת תפוזים ו/או קצפת

אופן ההכנה

  1. קוצצים את השוקולד דק - ככל שהוא יהיה קצוץ דק יותר, כך הוא יימס יותר בקלות (אפשר גם לטחון אותו במעבד מזון לפירורים קטנים). שמים את השוקולד בסיר או בקערה חסינת חום.
  2. מחממים את החלב בסיר קטן. כשהוא מגיע לסף רתיחה יוצקים אותו על השוקולד וממתינים 2 דקות.
  3. בוחשים את השוקולד והחלב עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. אם רוצים, מוסיפים לקרם ליקר תפוזים. מניחים לקרם להתקרר כמה דקות.
  4. מוסיפים לקרם השוקולד את היוגורט ובוחשים היטב.
  5. מעבירים את המוס לקעריות הגשה. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-8 שעות לפחות.
  6. אם רוצים, לפני ההגשה מעטרים את המוס במעט ריבה ו/או קצפת.

מעדן שוקולד ויוגורט

גרסה זו של המתכון דומה יותר למעדן חלב: היא פחות סמיכה ושוקולדית, וכיף "לחפור" בה לאחר ששהתה יום במקרר.

מרכיבים (6 מנות)
  • 250 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו או יותר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (480 מ"ל) יוגורט – חשוב שיהיה סמיך (אני הכנתי את המוס עם יוגורט כבשים)

אופן ההכנה
  1. קוצצים את השוקולד דק - ככל שהוא יהיה קצוץ דק יותר, כך הוא יימס יותר בקלות (אפשר גם לטחון אותו במעבד מזון לפירורים קטנים). שמים את השוקולד בסיר או בקערה חסינת חום.
  2. מחממים בסיר קטן את החלב, הסוכר ותמצית הווניל. כשהחלב מגיע לסף רתיחה יוצקים אותו על השוקולד וממתינים 2 דקות.
  3. בוחשים את השוקולד והחלב עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מניחים לקרם להתקרר כמה דקות.
  4. מוסיפים לקרם השוקולד את היוגורט ובוחשים היטב.
  5. מעבירים את המוס לקעריות הגשה. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-8 שעות לפחות.