מתכון בסיסי לבצק

מרכיבים

תבנית מתפרקת או חד-פעמית בקוטר 20 ס"מ, או רינג (טבעת ללא תחתית). אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 ביצה

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים בידיים לפירורים. מוסיפים את הביצה ולשים רק עד לקבלת בצק חלק וגמיש (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – גם כאן מקפידים לעבד אותו כמה שפחות.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר גדול מעט מקוטר התבנית (או הרינג). חשוב שהבצק יהיה דק, כדי שייאפה כמו שצריך.
  4. משמנים את התבנית במעט חמאה ומעבירים אליה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות ודואגים שהוא יכסה אותן לגמרי.
  5. מכסים בפלסטיק נצמד ושומרים במקפיא עד למילוי.

מתכון בסיסי לבלילה

מרכיבים

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 גביע ‭200)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 5 כפות גבינה לבנה ‭5%‬ או ‭9%‬ שומן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הבלילה בקערה ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

_____________________________________________

עוד מתכוני פשטידות וקישים בערוץ האוכל של Xnet:

קיש ברוקולי וגבינת צ'דר

מרכיבים

  • תבנית (או רינג) בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בבצק (ראו מתכון בסיס למעלה)
  • 1 כמות בלילה (ראו מתכון בסיס למעלה)

למלית

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 20 גרם חמאה
  • 200 גרם פרחי ברוקולי, טריים או מוקפאים ומופשרים
  • ‭1/4‬ כפית מלח ‭
  • 1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים היטב מחבת וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את הברוקולי ומטגנים 3-2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מבשלים כ-2 דקות תוך ערבוב ומוסיפים את הגבינה. מסירים מהכיריים ומצננים קצת.
  3. מניחים את המלית על הבצק ויוצקים מעל את הבלילה.
  4. אופים כחצי שעה, עד שהמילוי מתייצב והבצק מזהיב.
  5. מצננים קצת ומגישים (הקיש יישמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש).

קיש בטטות ובצל סגול ביין מרסלה

מרכיבים

  • תבנית (או רינג) בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בבצק (ראו מתכון בסיס למעלה)
  • 1 כמות בלילה (ראו מתכון בסיס למעלה)

למלית

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות ‭
  • 1/4‬ כפית מלח ‭
  • 1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון ‭
  • 1/2‬ כוס יין מרסלה (לחלופין, אפשר להשתמש בפורט או ביין אדום)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, חתוך ומטוגן

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את קוביות הבטטה. מוסיפים את המלח, אגוז המוסקט, היין וכף אחת מהשמן ומערבבים.
  3. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית התנור ואופים כ-20 דקות. מוציאים (אך לא מכבים את התנור). מצננים קצת ומחזירים לקערה.
  4. מחממים במחבת את השמן שנותר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב קלות. מעבירים את הבצל המטוגן לקערת הבטטה ומערבבים.
  5. מניחים את המלית על הבצק, ויוצקים מעל את הבלילה.
  6. אופים כחצי שעה, עד שהמילוי מתייצב והבצק מזהיב.
  7. מצננים קצת ומגישים (הקיש יישמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש).

קיש קישואים עם שמיר וריקוטה

מרכיבים

  • תבנית (או רינג) בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בבצק (ראו מתכון בסיס למעלה)
  • 1 כמות בלילה (ראו מתכון בסיס למעלה)

למלית

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 2 קישואים (רצוי מסוג זוקיני), פרוסים
  • 1 כף שמן זית
  • 5 כפות שמיר קצוץ
  • ‭1/4‬ כפית מלח ‭
  • 1/4‬ כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את פרוסות הקישואים בקערה. מוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל והשמיר ומערבבים.
  3. מעבירים לתבנית התנור ואופים 15 דקות, עד שהקישואים מתרככים. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו), מצננים קצת ומחזירים לקערה. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים קלות.
  4. מניחים את המלית על הבצק, ויוצקים מעל את הבלילה.
  5. אופים כחצי שעה, עד שהמילוי מתייצב והבצק מזהיב.
  6. מצננים קצת ומגישים (הקיש יישמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש).

קיש עגבניות תמר צלויות עם טימין וקשיו

מרכיבים

  • תבנית (או רינג) בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בבצק (ראו מתכון בסיס למעלה)
  • 1 כמות בלילה (ראו מתכון בסיס למעלה)

למלית

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 2 כפות סוכר
  • ‭1/3‬ כוס (30 גרם) אגוזי קשיו
  • 250 גרם עגבניות תמר
  • עלים מ-5 ענפי טימין ‭
  • 1/8‬ כפית מלח
  • ‭1/8‬ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים מחבת יבשה. מוסיפים את הסוכר ואגוזי הקשיו ומטגנים תוך ערבוב עד שהאגוזים משחימים. מסירים מהכיריים ומצננים.
  3. שמים את העגבניות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי ומשהים כחצי דקה. מוציאים בזהירות, קולפים (הקליפה תיפרד מהן בקלות) וחותכים אותן לקוביות קטנות.
  4. מעבירים את העגבניות לקערה. מוסיפים את הקשיו, הטימין, המלח והפלפל ומערבבים.
  5. מניחים את המלית על הבצק, ויוצקים מעל את הבלילה.
  6. אופים כחצי שעה, עד שהמילוי מתייצב והבצק מזהיב.
  7. מצננים קצת ומגישים (הקיש יישמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש).

קיש דלעת ושוקולד לבן

מרכיבים

  • תבנית (או רינג) בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בבצק (ראו מתכון בסיס למעלה)
  • 1 כמות בלילה (ראו מתכון בסיס למעלה)

למלית

הערה: אם רוצים להכין את הקיש בתבנית בגודל 26 ס"מ, ולא 20 ס"מ, יש להכפיל את כמות המרכיבים ב-1.5.

  • 200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 50 גרם שוקולד לבן, מגורר ‭
  • 1/2‬ כפית קינמון טחון ‭
  • 1/2‬ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בסיר את הדלעת. מכסים במים ומבשלים 20-15 דקות, עד ריכוך. מוציאים, מצננים קצת ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את השוקולד, הקינמון והפלפל ומערבבים.
  4. מניחים את המלית על הבצק, ויוצקים מעל את הבלילה.
  5. אופים כחצי שעה, עד שהמילוי מתייצב והבצק מזהיב.
  6. מצננים קצת ומגישים (הקיש יישמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש).