למרות התדמית שלהם, ניוקי הם בעצם מנה קלה להכנה. הבעיה היא שהם דורשים קצת זמן – בעיקר מפני שצריך להכין קודם פירה מתפוחי אדמה. למרבה השמחה, האיטלקים מצאו קיצור דרך: מחליפים את תפוחי האדמה בגבינת ריקוטה, ומקבלים ניוקי טעימים לא פחות – ומהירים הרבה יותר.

את הניוקי העשויים ריקוטה הכרתי במסעדה מעולה ברומא,"Renato e Luisa" שמה, שבמטבחה זכיתי לעבוד כמה חודשים. כשביקרתי בה בפעם הראשונה כל כך נהניתי מהניוקי, שהיו רכים ונימוחים וממש נמסו לי בפה, עד שהמשכתי לדבר עליהם חודשים. קיוויתי שאוכל להניח את ידי על המתכון, וכשהתחלתי לעבוד במסעדה באמת זכיתי.

הבעיה עם המתכון המקורי היא שהוא ארוך ומעט מסורבל: צריך להכין כדורים של ריקוטה, להטביע אותם בקמח מחיטת דורום ולהמתין 12 שעות לפחות לפני הבישול. אני דוגלת במתכונים קלים וזריזים, ולכן יצרתי גרסה פשוטה בהרבה למתכון, כמעט בלי לוותר על הטעם והמרקם. 15 דקות עבודה – וגם לכם יש ניוקי ריקוטה נהדרים.

עוד מתכוני פסטה בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (4 מנות)

  • 400 גרם גבינת ריקוטה, מסוננת היטב מנוזלים
  • 2/3 1 כוסות (230 גרם) קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
  • 2-1 ביצים (קטנות!)
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל (עדיף לבן , כדי שלא יהיו נקודות שחורות בניוקי, אבל גם שחור הולך)

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בידיים (כן, בידיים) לבצק אחיד. המלצה: שימו תחילה רק חלמון מביצה אחת – יכול להיות שהוא יספיק כדי שהבצק לא יהיה יבש מדי. אם יש צורך, הוסיפו את החלבון - ורק אם הבצק עדיין יהיה יבש הוסיפו חלמון נוסף ולבסוף חלבון נוסף. פעם התחלתי את ההכנה עם שתי ביצים והבצק נהיה דביק מדי, כך שהייתי צריכה להוסיף עוד ועוד קמח. בסוף יצאו לי סוג של קרפלך במקום ניוקי...
  2. כשהבצק מוכן אפשר לתת לו לנוח חצי שעה במקרר (כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו) – אבל מי שרעב ממש לא חייב לחכות.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מכינים מהבצק נחשים בעובי של כ-1.5 ס"מ וחותכים אותם לפרוסות. אני אוהבת אותם קצת יותר שמנים, אבל כל אחד יכול לבחור באיזה עובי לחתוך. מניחים את הניוקי המוכנים על משטח מקומח קלות, כדי שלא יידבקו.
  4. מבשלים את הניוקי במים רותחים, ומוציאים אותם באמצעות כף מחוררת מיד כשהם מתחילים לצוף (הניוקי הראשונים יצוצו אחרי דקה-שתיים).

ומה לגבי רוטב?

  • אני אוהבת להרגיש את הטעם של הניוקי, ולכן אוכלת אותם בדרך כלל עם רוטב עדין של חמאה ומרווה עם קצת פרמזן למעלה: ממיסים במחבת גדולה 75 גרם חמאה ומוסיפים 5-4 עלי מרווה. מטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי, מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים דקה-שתיים עד שהחמאה עוטפת את הניוקי (אם צריך, מוסיפים 3-2 כפות ממי בישול הפסטה).
  • עוד אפשרות מצוינת היא להגיש את הניוקי עם רוטב פטריות: מחמים במחבת גדולה קצת שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שן שום פרוסה דק ופטריות שמפיניון טריות מסלסילה אחת, חתוכות דק (אפשר להשתמש גם בסוגים אחרים של פטריות). מטגנים כ-3 דקות, עד שהפטריות משתזפות, ומוסיפים 1/4 כוס יין לבן. מבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים כמעט מתאדים לגמרי מהמחבת. מוסיפים את הניוקי, מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים דקה-שתיים עד שהרוטב עוטף את הניוקי (אם צריך, מוסיפים 3-2 כפות ממי בישול הפסטה).

רומי אטינגולד היא בעלת מעדניית הפסטות Romina e La Cucina שבתל מונד, ומעבירה סדנאות להכנת פסטה. לבלוג שלה, שבו מתכונים איטלקיים אותנטיים – לחצו כאן