חזה עוף ממולא בפטריות, בצל ושווארמה

מתכון של אורנה אלה מטבריה. מרכיבים (10 מנות)

10 נתחי שניצלים

מעט שמן

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור גרוס

לרוטב

שמן לטיגון

3 בצלים קצוצים

2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות גס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית צ'לי גרוס

2 שקיות (או קוביות) רוטב פטריות מומסות ב-2 כוסות מים רותחים

למילוי

300-200 גרם נתח שווארמה הודו (ירך הודו) טחון

3 בצלים קצוצים דק (אפשר לקצוץ אותם במעבד מזון בכמה פולסים, ולאחר מכן לסחוט מהם את הנוזלים)

3 כפות אורז, שטוף היטב ומסונן מהנוזלים

1/2 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה דק

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה הרוטב

1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.

2. מוסיפים למחבת את הפטריות והתבלינים ומטגנים כדקה.

3. מוסיפים את המרק ומבשלים כדקה. מורידים מהאש.

המילוי

1. מורחים את השניצלים במעט שמן.

2. בוזקים על שני הצדדים של כל שניצל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.

4. מניחים מהמילוי על השליש התחתון של כל שניצל ומגלגלים לגלילה.

5. מניחים את גלילות השניצלים בצפיפות בסיר, כשה"תפר" פונה כלפי מטה (כדי שלא יתפרקו). יוצקים מעל את הרוטב.

6. שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאד 45-35 דקות.

טיפים

> אם נשאר בסיר מקום פנוי, אפשר להוסיף לו שוקי עוף.

> אם נשאר עודף מתערובת המילוי אפשר להוסיף לה קצת פירורי לחם או קמח מצה, ליצור ממנה קציצות ולהניח ברווחים שבין גלילות חזה העוף.

חזה עוף ממולא בבורגול ובפירות יבשים

חזה עוף ממולא בבורגול ובפירות יבשים (צילום: אסנת לסטר)
חזה עוף ממולא בבורגול ובפירות יבשים (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של רונן תשרי מחרשים. מרכיבים

6 חצאים גדולים של חזה עוף (3 פרפרים חצויים)

1 כוס בורגול גס או בינוני

שמן לטיגון

2 בצלים קצוצים גס

1/4 כוס משמשים יבשים קצוצים

1/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים

1/4 כוס תפוחים מיובשים קצוצים

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית קינמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית אבקת קרי

6-5 כפות קמח

3-2 ביצים טרופות

2-1 כוסות פירורי לחם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים כיס גדול ככל האפשר בצד הרחב של כל מחצית חזה עוף.

2. מרתיחים מים עם מעט מלח. מבשלים את הבורגול במים הרותחים עד שהוא מתרכך (מקפידים שלא יתרכך מדי, כדי שלא יהיה דביק). מסננים היטב מהנוזלים.

3. מחממים במחבת שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.

4. מוסיפים למחבת את הבורגול והפירות היבשים ומטגנים כדקה.

5. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומטגנים כדקה. מורידים מהאש.

6. ממלאים היטב בתערובת את הכיסים שיצרנו בחזות העוף.

7. טובלים כל נתח חזה עוף בקמח, ולאחר מכן בביצה טרופה ובפירורי לחם.

8. מחממים במחבת שמן לטיגון על אש בינונית-נמוכה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים את חזות העוף כ-5 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.

חזה עוף ממולא אפוי ברוטב עגבניות

חזה עוף ממולא אפוי ברוטב עגבניות (צילום: אסנת לסטר)
חזה עוף ממולא אפוי ברוטב עגבניות (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של אנה תם מקצרין. מרכיבים

6 חצאי חזה עוף דקים למדי (אפשר לדפוק אותם קצת, אם צריך)

2 כפות שמן לשימון התבנית

למלית

שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

300 גרם בשר בקר טחון

100 גרם צנוברים או אגוזי פקאן קצוצים גס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית רוטב סויה

1 שן שום כתושה

לרוטב

6 כפות קטשופ

3 כפות דבש

6 כפות מיונז

2 כפות רוטב סויה

2-1 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

מעט מים לדילול הרוטב

אופן ההכנה המלית

1. מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף ורך.

2. מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר עד שהבשר מזהיב קצת.

3. מוסיפים למחבת את שאר מרכיבי המלית. מערבבים ומורידים מהאש.

מילוי השניצלים

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בגודל מתאים.

2. חותכים כל מחצית של חזה עוף לאורך ל-2 רצועות.

3. מניחים מהמלית בשליש התחתון של כל רצועת חזה עוף ומגלגלים לגלילה. מניחים אותם בצפיפות בתבנית (אנה סוגרת כל גליל בקיסם עץ, אבל אפשר גם להניח אותם כשה"תפר" פונה כלפי מטה וכך הם יישארו סגורים).

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים לו קצת מים). יוצקים את הרוטב על הגלילות.

5. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות.

6. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמה קלה.

חזה עוף ממולא בקבנוס

חזה עוף ממולא בקבנוס (צילום: אסנת לסטר)
חזה עוף ממולא בקבנוס (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים למלית

8-6 חצאים של חזה עוף (4-3 פרפרים)- משוטחים וחתוכים לרצועות (חותכים כל מחצית ל-3-2 רצועות, תלוי בגודל שלה)

200 גרם מרגרינה רכה

4 נקניקי קבנוס בינוניים, קצוצים

3 ביצים קשות מגוררות

3 כפות גדושות קמח

1/2 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לציפוי

200 גרם (2/3 1 כוסות) פירורי לחם

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

3 ביצים טרופות

לטיגון

100 גרם מרגרינה

1 כוס שמן

לרוטב

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית

4 נקניקי קבנוס בינוניים, קצוצים

1/2 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.

2. מניחים כף מהתערובת בקצה כל רצועת שניצל ומגלגלים לגלילה.

3. מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת המרק. טובלים כל גלילה בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם.

4. מחממים במחבת חלק מכמות המרגרינה וחלק מכמות השמן על אש בינונית-נמוכה. מטגנים חלק מהגלילות כ-5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

5. מטגנים באותו אופן את שאר הגלילות בעוד כמה סבבים.

6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7. מניחים את כל הגלילות בתבנית.

8. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הגלילות.

9. אופים כ-25-20 דקות, עד שהשמנת מסמיכה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע