שם הבלוג: Manger ("לאכול" בצרפתית)

במשפט אחד: דירה נאה, אישה נאה וכלים נאים (וגם מתכונים מצוינים).

מאחורי הקלעים: מימי תוריסון חיה בחבל מדוק שבצרפת יחד עם בעלה, ששת ילדיהם ו-14 כלבים. הבלוג שלה משקף את חיי היומיום מעוררי הקנאה של המשפחה, שכוללים המון טיולים, מפגשים עם חקלאים ושפים – וכמובן שהרבה אוכל טוב, שמימי מכינה בכישרון רב.

מימי נולדה בהונג קונג לאב סיני ולאם צרפתייה וחיה בה שנים רבות. כשהתבגרה עבדה בתחום התקשורת והתגוררה במקומות שונים בעולם – סינגפור, לונדון ופריז. בפריז היא פגשה את בעלה, הצלם האיסלנדי אודור תוריסון, ולאחר שהתחתנו הם עברו לגור בבית כפרי עתיק במדוק. הבית היפהפה משמש כיום תפאורה נהדרת לרבות מהתמונות שבבלוג, שאותן מצלם כמובן אודור.

באופן טבעי, רוב המתכונים שבבלוג הם מהמטבח הצרפתי. מימי נמצאת בתהליך למידה בלתי פוסק (כאמור, היא פוגשת כל הזמן שפים ובשלנים מקומיים), כך שבבלוג אפשר למצוא טכניקות הכנה חדישות של שפים עטורי כוכבי מישלן לצד מנות צרפתיות מסורתיות. בכל פעם שהיא רוכשת מוצר מזון היא מקפידה לתחקר את המוכר, כך שתמיד היא מרוויחה (ואנחנו אתה) מתכון או טיפ מנצח: התאמת יין לתבשיל, הוספת תיבול מיוחד למנה או טכניקה חדשה.

ערך מוסף: מאחר שמימי ומשפחתה מרבים לטייל בחבל מדוק - ובצרפת בכלל - תוכלו למצוא בבלוג המון המלצות על מקומות יפים, שווקים, חנויות, מסעדות ואפילו יצרני מזון, ייננים וחקלאים שישמחו לפגוש אתכם אם תגיעו לאזור – והכל מלווה בתמונות מרהיבות.

מתכונים מומלצים נוספים בבלוג: עוגת הגינה (עוגה יפהפייה המקושטת בהמון פירות יער), מוס שוקולד עם קרמל מלוח, כדורי בשר בנוסח פרנק סינטרה, טארט טאטן של סלק מקורמל, קאנלים.

צפו: מימי תוריסון מכינה טארט תפוחים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

עוד בלוגים מרהיבים מהעולם:

_____________________________________________

טארט קישואים וחצילים

טארט יפהפה – ולא מסובך להכנה - שבו הירקות מסודרים כמו פרח. את הרעיון שאבה מימי מהשף הצרפתי אלאן פסאר, שמכין בטכניקה דומה טארט תפוחים (רוצים מתכון שלו? לחצו כאן).

למתכון המקורי בבלוג של מימי – לחצו כאן

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ

לבצק
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2-1 כפיות מים קרים
  • 1/2 כפית מלח

למילוי
  • 2 זוקיני
  • 1 חציל גדול (רצוי חציל זברה)
  • כמה שיני שום
  • כמה ענפי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד המזון (או בקערת מיקסר עם וו גיטרה). מעבדים כמה שניות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים קרים.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול שקוטרו גדול במקצת מקוטר התבנית.
  4. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ודפנותיה. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות.
  5. מניחים את התבנית במקפיא לכ-15 דקות.

המילוי
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. פורסים דק את הזוקיני, החציל ושיני השום.
  3. מסדרים את פרוסות הזוקיני והחציל במעגלים בתוך התבנית – מתחילים מהשוליים ומתקדמים אל המרכז (ראו סרטון בסוף המתכון – בסרטון משתמשים בפרוסות תפוחים, אך הטכניקה זהה).
  4. תוחבים את פרוסות השום בין פרוסות הירקות. מזלפים מלמעלה שמן זית, ומניחים על הירקות את עלי הטימין והדפנה. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  6. לפני ההגשה אפשר לזלף על הטארט עוד קצת שמן זית.

צפו: כך יוצרים טארט שנראה כמו פרח באמצעות פרוסות של פירות או ירקות

ירקות בתנור

מאפה צבעוני וקל להכנה, שיתאים כתוספת או כמנה עיקרית בארוחה קלה.

למתכון המקורי בבלוג של מימי – לחצו כאן

מרכיבים
  • 2 חצילים
  • מלח גס
  • 4 עגבניות
  • 3 זוקיני גדולים
  • 2 שיני שום חצויות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 5 ענפי טימין טריים
  • 3 עלי דפנה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח שולחן
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות.
  2. חותכים את החצילים לפרוסות עגולות דקות.
  3. בוזקים על פרוסות החצילים מעט מלח גס ומניחים אותם בצד למשך 20 דקות.
  4. בינתיים חותכים את העגבניות והזוקיני לפרוסות עגולות דקות.
  5. יוצקים מים רותחים על פרוסות החצילים. מסננים ומייבשים במגבות נייר.
  6. משפשפים את התבנית היטב בשיני השום החצויות.
  7. מסדרים את פרוסות הירקות בעמידה בתבנית. משתמשים בהם לסירוגין, כדי לקבל מנה צבעונית.
  8. מפזרים מעל את פרוסות השום, עלי הטימין ועלי הדפנה. מזלפים על הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
  9. אופים כ-30 דקות, עד שהירקות רכים אך עדיין לא סמרטוטיים.
  10. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים מיד.

סלט טונה ומנטה

סלט קיצי יפהפה, שיכול להחליף ארוחה קלה. אל תוותרו על עלי המנטה (גם עלי נענע יעבדו מצוין), שמוסיפים לסלט צבע וטעם רענן.

למתכון המקורי בבלוג של מימי – לחצו כאן

מרכיבים
  • 5 ביצים
  • 3 חופנים גדולים של שעועית ירוקה, טרייה או קפואה
  • 2 קופסאות של טונה באיכות טובה
  • חופן גדול של עלי מנטה או נענע קצוצים
  • 6 כפות שמן זית
  • 4-3 כפות חומץ בלסמי
  • קורט מלח סלרי (אפשר להחליף במלח אטלנטי או במלח רגיל)
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
  1. שמים את הביצים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי. מכסים ומחממים. לאחר שהמים רתחו מבשלים עוד 15 דקות. מעבירים את הביצים לקערה עם מים קרים, להפסקת הבישול, ומניחים להן להצטנן לחלוטין.
  2. אם משתמשים בשעועית טרייה, קוצצים את הקצוות שלה.
  3. מבשלים את השעועית 10-8 דקות במי מלח רותחים. מסננים ומצננים.
  4. חותכים את השעועית לחתיכות באורך של כ-1 ס"מ.
  5. מקלפים את הביצים וקוצצים אותן דק.
  6. מניחים את נתחי הטונה במרכז צלחת הגשה. מסדרים מסביב את הביצים, ומסביבן את השעועית הירוקה.
  7. שמים את שמן הזית, החומץ המלח והפלפל בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב, לקבלת רוטב אחיד. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד חומץ.
  8. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל את עלי המנטה.
  9. מגישים מיד.

עוגת אהבה פרסית

"אם הייתי צריכה לדמיין עוגה שמייצגת אהבה – זו היתה העוגה", כותבת מימי – ובצדק. לא רק המראה של העוגה מיוחד, אלא גם הטעם שלה, בזכות שילוב טעמים של הל, מי ורדים וזעפרן. בסיס העוגה, אגב, הוא עוגת שיפון קלאסית.

שימו לב כי את עלי הוורדים המסוכרים יש להכין לפחות 12 שעות מראש.

למתכון המקורי בבלוג של מימי – לחצו כאן

מרכיבים

2 תבניות בקוטר 20 ס"מ

לעלי הוורדים המסוכרים
  • עלי ורדים (הקפידו שיהיו לא מרוססים)
  • 1 חלבון מוקצף
  • 3-2 כפות סוכר (רצוי להשתמש בסוכר גבישי, הנמכר בחנויות לבישול ואפייה)

לעוגה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3 ביצים מופרדות
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) שמן קנולה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כפית הל טחון

לקרם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • קורט זעפרן טחון
  • 1 כף מי ורדים
  • 2 כפות פיסטוקים ללא מלח
  • אפשרות: 8 תותים או פטלים פרוסים דק (אפשר להשתמש גם בפטל קפוא שהופשר)

לקישוט
  • עלי ורדים (הקפידו שיהיו לא מרוססים)
  • מעט פיסטוקים ללא מלח

אופן ההכנה

עלי הוורדים
  1. מנקים את עלי הוורדים ומברישים אותם בעדינות בחלבון המוקצף.
  2. מפזרים על העלים מעט סוכר. מניחים לייבוש על רשת או נייר אפייה למשך 12 שעות. במזג אוויר חם מומלץ לייבש את העלים במקרר כשהם מכוסים.

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים במעט חמאה את דפנות התבניות, ומרפדים את התחתית שלהן בנייר אפייה.
  2. מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. טורפים את החלמונים עם השמן והמים עד שהתערובת מכפילה את נפחה. מוסיפים את קליפת הלימון.
  4. מקפלים את הקציפה לתוך תערובת הקמח.
  5. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה (חשוב להקפיד כי המקצפים והקערה יהיו נקיים לחלוטין משומן – ובעיקר משאריות חלמונים). מקפלים לתוך תערובת הקמח והחלמונים.
  6. יוצקים את התערובת באופן שווה ל-2 התבניות.
  7. אופים כ-20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש (כדי להבטיח אפייה אחידה, חשוב להחליף בין שתי התבניות באמצע זמן האפייה).
  8. מצננים מעט את העוגות. מחלצים מהתבניות ומצננים לחלוטין על גבי רשת (העוגות חייבות להיות קרות כאשר מצפים אותן בקרם).

הקרם והרכבת העוגה
  1. מקציפים את השמנת המתוקה. כשמתקבלת קצפת רכה מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מי הוורדים והזעפרן וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. מניחים את אחת העוגות בצלחת הגשה. מורחים אותה בכשליש מכמות הקרם.
  3. אם רוצים, מפזרים על הקרם תותים או פטל.
  4. מניחים מעל את העוגה השנייה. מצפים את פני העוגה ואת דפנותיה ביתרת הקרם.
  5. מקשטים את העוגה בפיסטוקים, עלי ורדים מסוכרים ועלי ורדים טריים.