מתכון של שף יניב פרטוש-תמיר, באדיבות "ברילה".
מרכיבים (4 מנות)
- 1 חציל קטן, חתוך לקוביות בגודל של כ-1X1 ס"מ
- 500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- אפשרות: 1 צנצנת קטנה לבבות ארטישוק בשמן זית (להשיג ב"טיב טעם", בחלק מחנויות הטבע ובמעדניות)
- 1 צנצנת קטנה (200-150 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית
- 4-3 שיני שום
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1 זוקיני פרוס דק
- 1/3 כוס זיתים שחורים מגולענים (רצוי מזן קלמטה)
- 2 כפות צנוברים
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את קוביות החציל בתבנית בשכבה אחת וקולים 15-10 דקות, עד שהן מעט מזהיבות.
- בזמן שהחצילים בתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- אם משתמשים בארטישוקים, מסננים אותם משמן הזית וחותכים גס.
- יוצקים את שמן הזית שבצנצנת העגבניות המיובשות למחבת גדולה או לסיר, ומחממים אותו על אש בינונית. מוסיפים את השום ואת קוביות הפלפלים ומטגנים מעט, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
- מוסיפים את הזוקיני, הזיתים, החצילים, העגבניות המיובשות והארטישוק. מקפיצים במחבת כדקה נוספת.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת והצנוברים ומקפיצים דקה-שתיים נוספות.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.