מתכון של שף יניב פרטוש-תמיר, באדיבות "ברילה".

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חציל קטן, חתוך לקוביות בגודל של כ-1X1 ס"מ
  • 500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • אפשרות: 1 צנצנת קטנה לבבות ארטישוק בשמן זית (להשיג ב"טיב טעם", בחלק מחנויות הטבע ובמעדניות)
  • 1 צנצנת קטנה (200-150 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית
  • 4-3 שיני שום
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 זוקיני פרוס דק
  • 1/3 כוס זיתים שחורים מגולענים (רצוי מזן קלמטה)
  • 2 כפות צנוברים
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את קוביות החציל בתבנית בשכבה אחת וקולים 15-10 דקות, עד שהן מעט מזהיבות.
  3. בזמן שהחצילים בתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  4. אם משתמשים בארטישוקים, מסננים אותם משמן הזית וחותכים גס.
  5. יוצקים את שמן הזית שבצנצנת העגבניות המיובשות למחבת גדולה או לסיר, ומחממים אותו על אש בינונית. מוסיפים את השום ואת קוביות הפלפלים ומטגנים מעט, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
  6. מוסיפים את הזוקיני, הזיתים, החצילים, העגבניות המיובשות והארטישוק. מקפיצים במחבת כדקה נוספת.
  7. מוסיפים את הפסטה המבושלת והצנוברים ומקפיצים דקה-שתיים נוספות.
  8. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.