אם עדיין לא יצא לכם להכיר את הפופאוברס – כדאי לכם מאוד. מבחוץ הם נראים כמו מאפינס, אבל כשנותנים נגיסה אחת מגלים את התוכן האוורירי, שמזכיר פחזניות דווקא. אפשר להטמין בהם גבינות, כמו במתכון הזה, ואפשר גם לשחק עם הצבע - ראו פירוט בסוף המתכון.

כדי לקבל פופאוברס תפוחים ואווריריים חשוב להקפיד על כמה כללים פשוטים:

  • פופאוברס זקוקים לחום גבוהה כדי לתפוח כמו שצריך. לכן, יש לחמם היטב את התנור ואת התבנית לפני האפייה.
  • חשוב להשתמש בתבנית מתכת, שאוגרת חום - ולא בתבנית סיליקון.
  • אל תוותרו על המנוחה של הבצק בין הערבוב לאפייה – היא חיונית לתפיחת המאפים.
  • אין לפתוח את התנור בזמן האפייה – הדבר יוביל ל"נפילה" של המאפים.
  • לאחר האפייה, כדאי לדקור את כיפות המאפים בסכין חדה, כדי לאפשר לאדים לצאת מהם.

מרכיבים

תבנית מתכת בעלת 12 שקעים גדולים

  • 1 כוס (240 מ”ל) רויון
  • 1/4 1 כוסות (300 מ”ל) חלב 3%
  • 4 ביצים
  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 200 גרם גבינת רוקפור, מפוררת או מגוררת
  • שמן לשימון התבנית (רצוי שמן בתרסיס)

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הרויון, החלב, הביצים והחמאה המומסת בעזרת מטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב טורבו (או 250 מעלות במצב רגיל). מניחים את התבנית הריקה בשליש התחתון של תא האפייה.
  3. מוציאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור (מקפידים לסגור אותו), ומשמנים בזריזות את השקעים. יוצקים את הבלילה עד למחצית מגובה השקעים ומפזרים מעל את הגבינה המפוררת.
  4. אופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהמאפים זהובים, תפוחים ויציבים.
  5. מנקבים חור בכיפת המאפים החמים, כדי לאפשר לאדים לצאת מהם. מצננים ושולפים מהתבנית.
  6. מגישים חמים.

גיוון: פופאוברס צבעוניים בטעמים

  • לאחר הכנת הבלילה מחלקים אותה בין שתי קערות. למחצית אחת מוסיפים 2 כפות ממרח פסטו ומערבבים, ולשנייה מוסיפים 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים. ממשיכים כפי שכתוב במתכון.