פשטידת ברוקולי ותפוחי אדמה

מתכון של רחל אדרי מחיפה.

מרכיבים

תבנית בקוטר של כ-26 ס"מ

1 ק"ג תפוחי אדמה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

800 גרם ברוקולי – טרי או קפוא

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מקלפים אותם ומגררים בפומפייה גסה.

3. מערבבים את תפוחי האדמה עם השמנת המתוקה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

4. משטחים את תערובת תפוחי האדמה בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

5. בזמן שתפוחי האדמה בתנור מבשלים את הברוקולי כמה דקות במים רותחים, עד שהם רכים אך עדיין פריכים.

6. מוציאים את התבנית מהתנור, ומפזרים על פני המאפה מחצית מכמות הגבינה הצהובה. מסדרים את הברוקולי על הגבינה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה.

7. מחזירים לתנור ואופים כ-12 דקות נוספות, עד להזהבה קלה של הגבינה הצהובה.

עוד מתכונים לשבועות בערוץ האוכל של Xnet:

פשטידת פסטה מתכונים לפשטידות פסטה עם גבינות שתמיד מצליחות מוס גבינה מתכוני עוגות גבינה וקינוחים חגיגיים
ב-15 דקות עבודה
לזניה חלבית מתכוני לזניה חלבית: עם גבינות, חצילים תרד או פטריות

בניצה – פשטידת גבינות בולגרית

בניצה – פשטידת גבינות בולגרית (צילום: אסנת לסטר)
בניצה – פשטידת גבינות בולגרית (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אתי דר מזיכרון יעקב.

מרכיבים

תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ

350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח

400 גרם (2 מכלים) אשל, יוגורט או גיל

200 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינה בולגרית מגוררת

250 גרם גבינה צהובה מרוסקת

2 ביצים

קורט מלח

1/2 כפית פלפל שחור

שמן לשימון התבנית

לקישוט

2 כפות גבינה צהובה מגוררת

1 כף קמח

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מערבבים את כל המרכיבים (במיקסר או עם כף) עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.

4. מערבבים את 2 כפות הגבינה הצהובה והקמח ומפזרים על פני הפשטידה.

5. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

פשטידת הפטריות של סבתא לונקה

פשטידת הפטריות של סבתא לונקה (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת הפטריות של סבתא לונקה (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של יהודית שחרי ממעיין ברוך.

מרכיבים

1/2 כוס שמן

3 בצלים גדולים קצוצים

1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות, או 1 קופסת שימורים של פטריות פרוסות

3 ביצים

1 גביע (200 מ"ל) אשל או גיל

1 כוס חלב

2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות

2 כפות גדושות קמח

3-2 כפות גבינה צהובה מגוררת

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

חמאה לשימון התבנית

כמה כפות סולת לפיזור בתחתית התבנית

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מחממים את השמן במחבת רחבה או בסיר. מוסיפים הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.

3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מורידים מהאש.

4. מערבבים את שאר המרכיבים, למעט החמאה והסולת.

5. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעליה מעט סולת בשכבה אחידה.

6. יוצקים לתבנית מחצית מתערובת האשל והביצים.

7. משטחים מעל התערובת את תערובת הפטריות, ויוצקים מעליה את יתרת תערובת האשל.

8. אופים כשעה, עד שהפשטידה מזהיבה.

פשטידת בצל עם שקדים וגבינות

פשטידת בצל עם שקדים וגבינות (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת בצל עם שקדים וגבינות (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אתי סבבו מארבל.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל כ-20X30 ס"מ

לבצק

100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה

100 גרם חמאה

200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח תופח

למילוי

4-3 בצלים קצוצים

שמן לטיגון

1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה (רצוי 5% שומן)

75 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים קצוצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

1 כף אבקת מרק בצל

60 גרם (כ-1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הבצק – ביד, במיקסר או המעבד מזון – רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי שיישאר פריך.

3. משטחים את הבצק בתבנית ואופים 6 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר.

4. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה.

5. מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר מרכיבי המילוי, למעט הגבינה הצהובה.

6. יוצקים את המילוי לתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.

7. אופים 35-30 דקות ב-180 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

פשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול

פשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

תבנית בקוטר של כ-26 ס"מ

1 ק"ג תפוחי אדמה

4 ביצים

חמאה לשימון התבנית

1/4 כוס שמן זית

1בצל קצוץ

1 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים

1 כף אורגנו יבש

100גרם (כ-3/4 כוס) פירורי לחם (רגילים, מוזהבים, מתובלים, פנקו או תערובת של כמה סוגים)

כ-200 גרם גבינות קשות או חצי קשות, מגוררות או מפוררות (צפתית, ברינזה, קשקבל, עמק, רוקפור וכו')

לציפוי: כ-50 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים אבל לא מתפוררים. מקררים אותם מעט ומקלפים. חותכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.

2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו וגם את הדפנות (לפשטידה יש נטייה להידבק לתבנית).

3. מניחים מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בתחתית התבנית. מהדקים קצת עם הידיים.

4. טורפים 2 ביצים עם כ-1/2 כפית מלח ועם פלפל שחור, ויוצקים על תפוחי האדמה.

5. מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.

6. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה והבזיליקום ומטגנים 7-5 דקות נוספות, תוך ערבוב.

7. מוסיפים למחבת את פירורי הלחם והתבלינים ומטגנים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב.

8. מורידים מהאש. מוסיפים את הגבינות המגוררות ומלח, ומערבבים (אם משתמשים בגבינות מלוחות – ייתכן שלא יהיה צורך במלח).

9. יוצקים את תכולת המחבת על תפוחי האדמה שבתבנית ומהדקים קצת. מניחים מעל את המחצית השנייה של פרוסות תפוחי האדמה ומהדקים קצת.

10. טורפים את 2 הביצים הנותרות עם כ-1/2 כפית מלח ועם פלפל שחור, ויוצקים על תפוחי האדמה.

11. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.

12. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהפשטידה מתייצבת והגבינה הצהובה מזהיבה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע