פלאן גבינה עם קוקוס וריבת חלב

מרכיבים

6 מנות אישיות – בספלים, צנצנות או כוסות

  • 320 גרם (1/3 1 כוסות) גבינת שמנת
  • 2 ביצים
  • 250 גרם (1 כוס) שמנת חמוצה
  • 120 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כ-100 גרם (כ-1/3 כוס) ריבת חלב
  • 3 כפות שבבי קוקוס לבן

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  2. שמים בקערה את גבינת השמנת ומערבבים. ממשיכים לערבב ומוסיפים, לפי הסדר, את הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הווניל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לכלי ההגשה ומניחים בתבנית בעלת דפנות גבוהות.
  4. מכניסים את התבנית לתנור ומוזגים לתוכה מי ברז עד למחצית מגובהם של הכלים.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שפני הפלאן מתייצבים.
  6. מצננים את הפלאנים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  7. ההגשה: מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף (רצוי עם צנתר משונן) ומזלפים על הפלאנים. מקשטים בקוקוס.

גיוונים
  • אפשר להגיש את הפלאנים גם כשהם חמים.
  • אפשר להחליף את גבינת השמנת בגבינה רזה יותר, אפילו עם 1/2% שומן.
  • במקום בריבת חלב אפשר לקשט את הפלאנים בשמנת חמוצה שהומתקה מעט, בריבה, בממרח חלבה, בממרח אגוזים או בממרח "לוטוס".
  • אם רוצים לשדרג את טעמם של שבבי הקוקוס, קולים אותם כ-10 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

עוד מתכונים לשבועות בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת גבינה בגביע מתכון לעוגת גבינה בגביע: בלי אפייה,
עם המון סטייל
עוגת גבינה עם פטנט מתכון לעוגת גבינה
עם פטנט גאוני
למרקם מושלם
לזניה חלבית מתכוני לזניה חלבית: עם גבינות, חצילים תרד או פטריות

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

עוגת גבינה אפויה מהירה

עוגה קלה מאוד להכנה – ועם טעם נפלא. יתרון נוסף שלה הוא שהיא אינה מכילה קמח, כך שהיא מתאימה גם למי שסובלים מרגישות לגלוטן.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לקלתית

  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
  • אפשרות: 1 כף קינמון

למלית

  • 680 גרם (שני גביעים של 250 גרם ועוד 3/4 כוס) גבינה 9%
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 520 גרם (2 גביעים ועוד 1/2 כוס) שמנת חמוצה
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 80 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

לציפוי (לא חובה)

  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הקלתית

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במשך 3-2 דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מנפים ביחד מעל הקערה את הקורנפלור והקינמון ומקפלים לתוך הקצף.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ-12 דקות, עד שפני העוגה יציבים וזהובים.

המלית והאפייה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שפני העוגה יציבים וזהובים.
  3. אם מצפים את העוגה: מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר ויוצקים עם העוגה מיד לאחר שהיא יוצאת מהתנור. מיישרים.

מוס גבינה עם פירורים

מרכיבים

6 מנות בכוסות או בגביעים

  • 2 כפות מים
  • 1 כפית ג'לטין
  • 160 גרם (2/3 כוס) גבינה 9% שומן
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • תוספת לפיזור על המוס: כ-100 גרם (1 כוס) עוגיות מרוסקות (חמאה, שוקולד, קינמון או טעם אחר שאוהבים), גרנולה או שערות חלבה

אופן ההכנה
  1. שמים את המים בקערית ומפזרים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר לכ-5 דקות.
  2. בינתיים מערבבים את הגבינה, הסוכר, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה (היא צריכה להיות במרקם של יוגורט).
  4. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 5 שניות, עד שהג'לטין נמס (אם צריך, מחממים 5 שניות נוספות).
  5. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  6. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה
  7. יוצקים את התערובת לכלי ההגשה ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  8. לפני ההגשה מפזרים על המוס את התוספת.

גיוונים
  • אפשר להפוך את הקינוח בקלות לעוגה קפואה: יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית אינגליש קייק, מקפיאים ופורסים לפני ההגשה.
  • אם בא לכם להשקיע טיפה יותר, החליפו את שברי העוגיות בפירורי בצק שתכינו בעצמכם. מחממים את התנור ל-170 מעלות. שמים בקערה 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1 כף סוכר, 1/3 כוס (50 גרם) קמח ו-1 כף אגוזי מלך או פיסטוקים. לשים בעדינות בקצות האצבעות עד שנוצר בצק פירורי. מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 25-20 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מצננים את הפירורים היטב וטוחנים במעבד מזון.

טארט גבינה ושוקולד

מרכיבים

תבניות בקוטר 20 ס"מ

לתחתית
  • 130 גרם פתי בר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות ריבת פירות יער

למלית הגבינה והשוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם גבינת שמנת או גבינה 9% שומן שמיועדת לאפייה (זה חשוב, כי יש בה פחות נוזלים)
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

התחתית
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. טוחנים את הפתי בר במעבד מזון לאבקה. מוסיפים את שאר מרכיבי התחתית, למעט הריבה, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מפזרים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית ומהדקים. מורחים מעל את הריבה באמצעות מרית.

המלית
  1. ממיסים את השוקולד: במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. טורפים יחד את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים את 2 הביצים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.
  5. מערבבים היטב את יתרת התערובת עם השוקולד המומס. יוצקים לתבנית ומערבבים קצת עם מזלג, ליצירת מראה של שיש.
  6. אופים כ-20-15 דקות, עד שפני העוגה מתייצבים.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. מגישים קר.

גיוון

  • אפשר להוסיף כל מיני הפתעות למחצית המלית שאותה לא מערבבים עם השוקולד - למשל, דובדבנים מסוכרים, שוקולד צ'יפס או אגוזי פקאן סיניים.
  • אם רוצים להעניק לעוגה גימור מבריק, כמו בתמונה, מברישים אותה בנפאז' (ג'ל שקוף הנמכר בחנויות בישול ואפייה). אפשרות נוספת היא לחמם מעט ריבת משמש חלקה עד שהיא הופכת לנוזלית, ולהבריש בה את העוגה בשכבה דקה.

טירמיסו בגביע

שימו לב: המנה מכילה ביצים לא מבושלות.

מרכיבים

6 מנות בכוסות יין

  • 2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 12 בישקוטים
  • 1 כף גדושה של אבקת קפה נמס מומסת ב-3/4 כוס מים רותחים או 5-4 מנות אספרסו
  • לקישוט: אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה נקייה את החלבונים ו-1/2 כוס מהסוכר. מקציפים במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח ובהיר (כ-2 דקות).
  3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקציפת החלמונים ומערבבים בעזרת כף או מרית לקרם חלק.
  4. מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים לתערובת הגבינה.
  5. שמים את השמנת בקערה שבה הקצפנו את החלבונים ומקציפים אותה לקצפת רכה (היא צריכה להיות במרקם של יוגורט). מקפלים לתוך תערובת הגבינה.
  6. טובלים את הבישקוטים קצרות בקפה. חוצים אותם ומעמידים 3 חצאים בכל כוס הגשה.
  7. יוצקים מחצית מהקרם לכוסות באמצעות שקית זילוף או כף.
  8. מניחים בכוסות עוד חצי בישקוטי ויוצקים מעל את יתרת הקרם.
  9. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  10. לפני ההגשה זורים על כל מנה מעט אבקת קקאו באמצעות מסננת.

גיוונים

  • אפשר להחליף את הבישקוטים בעוגיות קפה או שוקולד.