הדרך לבית הספר היתה קילומטר וחצי של דיונות ושיחים. בעצם, כך נראו אז כל הדרכים בנתניה. הייתי צועדת עם שאר הילדים בדרך לבית הספר והחול ממלא את נעלי.

השיא של חגיגת השבועות היה הבאת הטנא שאימא הכינה עבורי: סלסילה מקושטת בפרחים ובאספרגוס ומלאה בפירות וירקות. כל ילדי הכיתה צעדו עם הסלסילות שלהם את כל הדרך לכיכר העצמאות שבמרכז נתניה, ושם הניחו אותן על הבמה החגיגית לצד שאר הסלסילות של כל ילדי בתי הספר האחרים בנתניה.

זה היה בשבועות של כיתה ד'. כמו בכל שנה הלכתי בשביל החולי לבית הספר, כשהטנא שאימא הכינה לי נישא בשתי ידי - ולפתע, ממש לפני, שכב על החול אפרוח של ברווז. הסתכלתי מסביבי ולא הבנתי איך הצהוב הקטנטן הזה הגיע למרכז החולות. "בטוח נפל מהטנא של מישהו", חשבתי לעצמי. הרמתי אותו בזהירות מהחול, וכשרציתי להניח אותו בתוך סלסילת הירקות המקושטת שלי הבחנתי כי רגלו עקומה ומעוותת. הוא השמיע צפצוף קטן וחמוד, ואני הנחתי אותו בתוך הטנא והמשכתי לבית הספר. כשהנחתי את הטנא שלי יחד עם שאר הילדים על הבמה הגדולה במרכז נתניה ואף אחד לא דרש את האפרוח שנפל לו מהטנא, הוקל לי.

מתחת לחזות התמימה מסתתר צורר חתולים. אסנת לסטר וצ'יקו
מתחת לחזות התמימה מסתתר צורר חתולים. אסנת לסטר וצ'יקו

את הדרך הביתה עשיתי כבר בדילוגים של שמחה, כי עכשיו זה כבר היה סופי: אף אחד לא רוצה אותו והוא שלי. עד שהגעתי הביתה הוא קיבל ממני את השם "צ'יקו". ההורים שלי היו מאוד תומכים. אבא הכין לצ'יקו ארגז עם חתיכות נייר עיתון, שהונח במקלחת. אימא הרטיבה לחם כדי להאכיל אותו ואני הייתי בעננים מרוב אושר.

צ'יקו גדל לתפארת. רגלו המעוותת התיישרה עם הזמן, והוא הפך לברווז לבן ויפהפה שהסתובב בגאווה בכל הגינה והטיל את מרותו על כל החתולים.

עד שיום אחד ציפתה לי הפתעה. מרחוק ראיתי את צ'יקו עומד ליד שיח הפיטנגו ולא זז. כשניגשתי הבחנתי ממש מתחת לשיח בביצה גדולה ולבנה. כשהרמתי אותה הרגשתי שהיתה עדיין חמה. לקח לי רגע להבין מה בעצם קורה כאן, ומיד רצתי הביתה לבשר לאימא ואבא שמהיום יש לנו צ'יקה - וגם ביצה טרייה כל יום.

פשטידת פסטה עם עירית ושמנת

מתכון של סימה אברהמיין מבית שאן.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לפשטידה

250 גרם אטריות דקות

4 ביצים

1 כף קמח

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן

חמאה או שמן לשימון התבנית

לציפוי

200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה

4-3 שיני שום כתושות

2 ביצים

1/2 כוס עירית קצוצה

1 עגבנייה פרוסה

כ-12 זיתים שחורים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מבשלים את האטריות במים עד שהן רכות. מסננים מהנוזלים ומקררים מעט.

3. מערבבים את האטריות עם שאר מרכיבי הפשטידה, ומעבירים את התערובת לתבנית. מיישרים.

4. אופים במשך 20 דקות.

5. מערבבים את השמנת, הביצים והעירית הקצוצה.

6. מוציאים את הפשטידה מהתנור ויוצקים עליה את תערובת השמנת והעירית. מסדרים מעל את פרוסות העגבנייה ומפזרים את הזיתים.

7. מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות נוספות.

פשטידת פסטה עם חצילים קלויים

פשטידת פסטה עם חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת פסטה עם חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רחל רוטמן מכרמיאל.

מרכיבים

תבנית בקוטר כ-26 או תבנית מלבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ

250 גרם אטריות ביצים

3 ביצים

1/2 ק"ג (כ-2 כוסות) מחית חצילים קלויים – אפשר קנויה ואפשר להכין בבית

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 כפית אבקת שום

1 כפית מלח (אם משתמשים במחית חצילים קנויה, ייתכן שצריך להוסיף פחות מלח)

1/2 כפית פלפל שחור טחון

לקישוט

כ-30 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

2. מבשלים את האטריות עד שהן רכות. מסננים מהנוזלים.

3. מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.

4. אופים כ-35 דקות.

פשטידה מטוגנת של פסטה וגבינות

פשטידה מטוגנת של פסטה וגבינות (צילום: אסנת לסטר)
פשטידה מטוגנת של פסטה וגבינות (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של איתן רביב מנתניה.

מרכיבים

מחבת גדולה או סיר שטוח גדול למדי

300 גרם גבינות קשות או חצי קשות – מה שיש במקרר או מה שאוהבים: צהובה, בולגרית, פטה, קממבר, קשקבל וכו' (גבינות לבנות וקוטג' לא יתאימו)

1/2 חבילה (250 גרם) פסטה – לא משנה מאיזה סוג

5 ביצים

1 כפית פלפל שחור טחון

מלח

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה. שוטפים ומסננים.

2. מפוררים או מגררים את הגבינות. מערבבים אותן עם הפסטה, הביצים והתבלינים ומערבבים.

3. מחממים את השמן במחבת עד שהוא חם מאוד. מוסיפים את תערובת הפשטידה ומיישרים.

4. מנמיכים את האש לנמוכה מאוד. מטגנים כ-30 דקות, תוך כדי ניעור המחבת מדי כדי שהפשטידה לא תידבק לתחתית, עד שתחתית הפשטידה מטוגנת היטב ואפשר להרים אותה בעזרת תרווד.

5. מוציאים את הפשטידה בזהירות מהמחבת (אפשר בעזרת תרווד, ואפשר להפוך אותה על צלחת).

6. מוסיפים למחבת עוד קצת שמן ומחממים אותו. מחזירים את הפשטידה למחבת, כשהצד שהיה מקודם בתחתית פונה כעת כלפי מעלה.

7. מטגנים כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שתחתית הפשטידה מזהיבה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע