המתכונים באדיבות "פיראוס".

סלט פירות עם יוגורט עזים

מנה מרעננת שיכולה לשמש כקינוח לארוחה, אבל גם כארוחת בוקר שלמה, מזינה ובריאה.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 כוס פירות פרוסים – לפי העונה ומה שאוהבים: תותים, מלון, אפרסק,אגס וכדומה
  • 1 כוס פירות יער קפואים
  • 2 בננות פרוסות
  • 1/2 כוס גרנולה
  • 3/4 כוס יוגורט עזים
  • 4-3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפל

אופן ההכנה
  1. מניחים בקערית או בצלחת הגשה גדולה את הפירות, את פירות היער בעודם קפואים ואת פרוסות הבננה.
  2. מפזרים מעל את הגרנולה ובעזרת כף יוצקים לקישוט פסים מהיוגורט ומהדבש.

גיוונים
  • את הגרנולה שבמתכון אפשר להחליף בתוספות מפנקות כיד הדמיון, כמו שברי עוגיות, אגוזים, שקדים או שוקולד קצוץ.

טיפ: הכנת גרנולה ביתית

אם יש לכם קצת סבלנות, הכינו בעצמכם את הגרנולה. זה טעים, לא מסובך – וזול יותר מגרנולה קנויה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה גדולה 3 כוסות שיבולת שועל, 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (קוביות קוקוס, צימוקים, חמוציות), 1/2 כוס אגוזים ו/או זרעים לבחירה (אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן, שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה), 3 כפות סוכר חום, 1/4 כפית מלח ו-1/2 כפית קינמון טחון. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים 1/3 כוס דבש ו-1/4 כוס שמן זית. מוזגים לקערת שיבולת השועל והפירות היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לגובה אחיד.
  5. אופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה. באמצע זמן האפייה מערבבים בעזרת כף עץ.
  6. מניחים לתערובת להתקרר בטרם מאחסנים אותה בצנצנת אטומה.

ארטיק יוגורט ופירות יער

לא עוד ארטיקים גדושי סוכר, עם שיעורי שומן גבוהים וכל מיני רכיבים בלתי מזוהים. מי ידע שלהכין ארטיקים בבית זה משחק ילדים?

מרכיבים (6 ארטיקים)
  • 250 גרם פירות יער (פטל, אוכמניות או חמוציות), טריים או קפואים - תלוי בעונה
  • 2 כוסות יוגורט עזים
  • 1/3 כוס דבש (או יותר, אם אוהבים מתוק)

כלים מיוחדים
  • 6 כוסות פלסטיק חד-פעמיות קטנות או תבניות להכנת ארטיקים
  • 6 מקלות ארטיק (נמכרים בחנויות יצירה ובחנויות "הכל בדולר") או 6 כפיות

אופן ההכנה
  1. שמים את פירות היער במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית סמיכה. אפשר להעביר את הרסק דרך מסננת, לקבלת מחית חלקה.
  2. שמים את היוגורט ואת הדבש בקערה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים ליוגורט את מחית הפירות ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה עם פסים סגולים.
  4. יוצקים את הבלילה לכוסות חד-פעמיות (או לתבניות ארטיק) ומכניסים למקפיא.
  5. לאחר כשעה מוציאים את הכוסות מהמקפיא ונועצים במרכזן את מקלות הארטיק (או הכפיות). מחזירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, עד שהארטיקים קופאים.
  6. מחלצים את הארטיקים מהכוסות (או מהתבניות): מניחים את הכוסות במהופך מתחת לברז ושוטפים במים פושרים במשך כ-10 שניות, עד שהארטיקים נפרדים מהדפנות.

גיוונים
  • את פירות היער אפשר גם להשאיר בשלמותם. כך יתקבלו ארטיקים לבנים מנוקדים בפטל, באוכמניות או בחמוציות.
  • אפשר להחליף את פירות היער בפירות בשלל צבעים וטעמים, כגון בננות, דובדבנים, תותים, מלון, אבטיח, סברס, קיווי או מנגו.
  • אם אין בסביבה ילדים, אפשר להעשיר את בלילת הארטיקים גם ב-50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי פקאן סיניים קצוצים דק.