מרכיבים

כ-4 מנות (הרוטב יספיק ל-500 גרם פסטה)

  • 5-4 עגבניות
  • כ-1/2 כוס שמן זית
  • 500 גרם חזה עוף או נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל של כ-2X2 ס"מ
  • 1/2 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרסות דק
  • 1/4 פלפל חריף קטן, פרוס (לא חובה)
  • 1/2 כפית טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור

עוד מתכוני פסטה בערוץ האוכל של Xnet:

אופן ההכנה

  1. חוצים את העגבניות ומוציאים מהן את המיץ והזרעים. חותכים את העגבניות המרוקנות לקוביות (אם רוצים רוטב עם מרקם עדין יותר, אפשר לקלף את העגבניות לפני שחוצים אותן – ראו טיפ בסוף המתכון).
  2. מחממים במחבת מעט מהשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל ומוציאים מהמחבת (חשוב לא לטגן את הבשר יותר מדי, כדי שלא יתייבש).
  3. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והפלפל החריף. מטגנים על אש בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את הטימין והעגבניות, ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים ומורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  5. כדאי להגיש את הרוטב עם פסטה רחבה - פטוצ'יני, למשל.

טיפ

קליפות של עגבניות ברוטב זה לא דבר נורא כל כך – אבל אם רוצים רוטב עם מרקם עדין וחלקלק, אפשר לקלף את העגבניות לפני הבישול:

  1. מסירים את העוקץ – החלק שאליו התחבר הענף: חותכים מסביבו, כשהסכין נמצאת באלכסון, ושולפים אותו החוצה.
  2. יוצרים בראש העגבנייה חתך בצורת X, שהעוקץ נמצא במרכזו.
  3. חולטים את העגבנייה במשך כ-10 שניות במים רותחים. מוציאים לקערה עם מי קרח, כדי לקרר את העגבנייה במהירות.
  4. מקלפים את העגבנייה בקלות – מתחילים מהמקומות שבהם הקליפה התרופפה מסביב ל-X. אם העגבנייה עדיין לא מתקלפת בקלות, חולטים אותה כ-10 שניות נוספות במים הרותחים.

צפו: כך מקלפים עגבניות