מרכיבים
כ-4 מנות (הרוטב יספיק ל-500 גרם פסטה)
- 5-4 עגבניות
- כ-1/2 כוס שמן זית
- 500 גרם חזה עוף או נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל של כ-2X2 ס"מ
- 1/2 בצל חתוך לקוביות
- 2 שיני שום פרסות דק
- 1/4 פלפל חריף קטן, פרוס (לא חובה)
- 1/2 כפית טימין טרי
- מלח
- פלפל שחור
עוד מתכוני פסטה בערוץ האוכל של Xnet:
- פסטה ברוטב עגבניות: מתכונים וטיפים של מקצוענים
אופן ההכנה
- חוצים את העגבניות ומוציאים מהן את המיץ והזרעים. חותכים את העגבניות המרוקנות לקוביות (אם רוצים רוטב עם מרקם עדין יותר, אפשר לקלף את העגבניות לפני שחוצים אותן – ראו טיפ בסוף המתכון).
- מחממים במחבת מעט מהשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל ומוציאים מהמחבת (חשוב לא לטגן את הבשר יותר מדי, כדי שלא יתייבש).
- מוסיפים למחבת את הבצל, השום והפלפל החריף. מטגנים על אש בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את הטימין והעגבניות, ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מערבבים ומורידים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- כדאי להגיש את הרוטב עם פסטה רחבה - פטוצ'יני, למשל.
טיפ
קליפות של עגבניות ברוטב זה לא דבר נורא כל כך – אבל אם רוצים רוטב עם מרקם עדין וחלקלק, אפשר לקלף את העגבניות לפני הבישול:
- מסירים את העוקץ – החלק שאליו התחבר הענף: חותכים מסביבו, כשהסכין נמצאת באלכסון, ושולפים אותו החוצה.
- יוצרים בראש העגבנייה חתך בצורת X, שהעוקץ נמצא במרכזו.
- חולטים את העגבנייה במשך כ-10 שניות במים רותחים. מוציאים לקערה עם מי קרח, כדי לקרר את העגבנייה במהירות.
- מקלפים את העגבנייה בקלות – מתחילים מהמקומות שבהם הקליפה התרופפה מסביב ל-X. אם העגבנייה עדיין לא מתקלפת בקלות, חולטים אותה כ-10 שניות נוספות במים הרותחים.
צפו: כך מקלפים עגבניות
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום". לעמוד של מיכאל בפייסבוק - לחצו כאן