תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש

מתכון של שרה אלמלם מטבריה.

מרכיבים

5 תפוחי אדמה קטנים

5 בצלים קטנים או בצלי שאלוט

1/2 כוס עלי רוזמרין יבשים או טריים (אם משתמשים ברוזמרין טרי רצוי לקצוץ את העלים או לכתוש אותם במכתש ועלי)

4 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

1/4 כוס שמן זית

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את עלי הרוזמרין, השום, הדבש, שמן הזית, הכורכום והמלח.

2. מורחים את תפוחי האדמה והבצלים בתערובת.

3. עוטפים היטב את תפוחי האדמה והבצלים בנייר אלומיניום – אפשר לעטוף אותם בזוגות או ברביעיות (רצוי להשתמש בשתי שכבות).

4. מכניסים למדורה וצולים כ-40 דקות. כדי לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים דוקרים אותם עם סכין או שיפוד דרך נייר האלומיניום.

עוד מתכונים לל"ג בעומר בערוץ האוכל של Xnet:

מתכון לשיפודי פרגית במדורה בציפוי ביסלי מגניב

מתכונים לתפוחי אדמה ממולאים במדורה - עם ביצה, גבינות או ירקות

מתכון להמבורגר המושלם - וגם המון טיפים להצלחה בטוחה

תפוחי אדמה ממולאים במדורה

תפוחי אדמה ממולאים במדורה (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה ממולאים במדורה (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסתי גיל מחיפה.

מרכיבים

10 תפוחי אדמה (רצוי לבנים)

2 בצלים קצוצים

50 גרם חמאה או מרגרינה (אפשר להוסיף גם קצת שמן)

1 כף אבקת שום

2 סלסילות (500 גרם בסה"כ) פטריות שמפיניון קצוצות או 2 קופסאות שימורי פטריות, מסוננות מהנוזלים וקצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס שמיר קצוץ

1/4 כוס בזיליקום קצוץ

1/4 כוס עירית קצוצה

100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) גבינה בולגרית למריחה

150 גרם (כ-1/4 1 כוסות) גבינה צהובה מגוררת

50 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת קשקבל מגוררת

1 כף גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם עד שהם מתרככים מעט - רק כדי שיהיה אפשר לרוקן אותם.

2. מקררים את תפוחי האדמה היטב וחוצים אותם לאורכם.

3. מרוקנים את בשר תפוחי האדמה בעזרת כפית, אך משאירים דפנות בעובי של כ-1 ס"מ. שומרים את בשר תפוחי האדמה.

4. מחממים במחבת את החמאה (רצוי בתוספת קצת שמן). מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם עד שהם הופכים לרכים ושקופים.

5. מוסיפים את אבקת השום ומערבבים.

6. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים תוך ערבוב.

7. מוסיפים את בשר תפוחי האדמה ומערבבים.

8. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים, את כל הגבינות ואת התבלינים. מערבבים ומורידים את המחבת מהאש.

9. ממלאים את תפוחי האדמה המרוקנים בתערובת הירקות והגבינות. מצמידים כל שני חצאים כדי ליצור תפוח אדמה ממולא, עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים (ליתר ביטחון, כדאי לעטוף בשתי שכבות של נייר אלומיניום).

10. צולים את תפוחי האדמה כ-30 דקות בגחלים שבשולי המדורה – לא במקום שבו עדיין יש אש חזקה.

תפוחי אדמה במדורה עם זעתר ושמן זית

תפוחי אדמה במדורה עם זעתר ושמן זית (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה במדורה עם זעתר ושמן זית (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של עליזה דיגמי מיבנאל.

מרכיבים

5 תפוחי אדמה

5 כפות שמן זית

5 כפיות זעתר

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל או במים רותחים עד שהם כמעט מוכנים (3/4 בישול).

2. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם, אך לא עד הסוף – הפרוסות צריכות להישאר מחוברות זו לזו בבסיסן.

3. מערבבים את שמן הזית והזעתר, וממלאים בתערובת את החריצים שבתפוחי האדמה. בתערובת שנשארת מעסים את תפוחי האדמה מבחוץ.

4. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום (רצוי בשתי שכבות). צולים 12-10 דקות בגחלים שבשולי המדורה - לא במקום שבו עדיין יש אש חזקה.

עוף במדורה עם עשבי תיבול, שום ושמן זית

עוף במדורה עם עשבי תיבול, שום ושמן זית (צילום: אסנת לסטר)
עוף במדורה עם עשבי תיבול, שום ושמן זית (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אלי רפאלי ממגדל.

מרכיבים

1 עוף שלם

1 כף רוזמרין קצוץ דק או כתוש

1 כף כוסברה יבשה טחונה

1 כף אורגנו יבש טחון

1 כף בזיליקום יבש טחון

1 כף זעתר יבש טחון

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים את עשבי התיבול עם שמן הזית.

2. מורחים את העוף בתערובת מבפנים ומבחוץ.

3. עוטפים את העוף בשתי שכבות של נייר אלומיניום. צולים לפחות שעה במדורה (תלוי בעוצמת המדורה ובמקום שבו מניחים את העוף - במרכז המדורה או בגחלים שבשוליה).

טיפ

אפשר להכין את העוף מראש: עוטפים בנייר אלומיניום וצולים כ-50 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. מסיימים את הצלייה במדורה, כדי להעניק לעוף את הטעם המעושן.

קלחי תירס במדורה עם רוטב פסטו

קלחי תירס במדורה עם רוטב פסטו (צילום: אסנת לסטר)
קלחי תירס במדורה עם רוטב פסטו (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של פאני אלקריב ממגדל העמק.

מרכיבים

5 קלחי תירס טריים

500 גרם (כ-2 כוסות) רוטב פסטו (מתכון בהמשך – אפשר, כמובן, גם להשתמש ברוטב קנוי)

אופן ההכנה

1. מורחים את קלחי התירס ברוטב הפסטו. אורזים היטב בנייר אלומיניום.

2. צולים כ-15 דקות בגחלים שבשולי המדורה.

רוטב פסטו

מרכיבים

3 צרורות עלי בזיליקום

100 גרם (1 כוס) צנוברים

4 שיני שום

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, ומעבדים במשך כמה שניות.

2. ממשיכים לעבד, ומוסיפים את השמן בזרזיף אטי.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע