המרינדה הזאת היא למעשה מנה רב-תכליתית, שיכולה לשדרג כל ארוחה של "על האש". אפשר להשתמש בה בכמה אופנים:

  • כמרינדה, כמובן: מוציאים ממנה את ראשי השום לאחר הבישול (ואוכלים אותם – הם נפלאים) ומשרים בה עוף או בשר במשך חצי שעה לפחות – ורצוי במשך הלילה.
  • כרוטב לסלט – הכי כדאי לשדך אותה לסלט חסה עם אגסים וגבינה כחולה.
  • כתוספת בפני עצמה.

אם יש לכם פויקה, אפשר להכין בו את המנה מעל המדורה.

מרכיבים

  • 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) דבש
  • 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) רוטב סויה
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) מיץ תפוזים
  • 10 ראשי שום שלמים
  • צרור קטן של טימין

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ומיץ התפוזים.
  3. חוצים את ראשי השום לרוחבם, ומניחים בכלי אפייה. יוצקים מעל את הנוזלים ומוסיפים את הטימין.
  4. עוטפים את הכלי היטב ב-3-2 שכבות של רדיד אלומיניום – חשוב שהוא יהיה אטום לחלוטין.
  5. אופים כ-30 דקות.
  6. מוציאים את הכלי מהתנור בזהירות רבה. מסירים את רדיד האלומיניום ומערבבים מעט. מחזירים לתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

  • גולן ישראלי הוא שף מלון הרודס תל אביב מרשת מלונות פתאל