המרינדה הזאת היא למעשה מנה רב-תכליתית, שיכולה לשדרג כל ארוחה של "על האש". אפשר להשתמש בה בכמה אופנים:
- כמרינדה, כמובן: מוציאים ממנה את ראשי השום לאחר הבישול (ואוכלים אותם – הם נפלאים) ומשרים בה עוף או בשר במשך חצי שעה לפחות – ורצוי במשך הלילה.
- כרוטב לסלט – הכי כדאי לשדך אותה לסלט חסה עם אגסים וגבינה כחולה.
- כתוספת בפני עצמה.
מרכיבים
- 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) דבש
- 150 מ"ל (טיפה פחות מ-2/3 כוס) רוטב סויה
- 1/2 ליטר (2 כוסות) מיץ תפוזים
- 10 ראשי שום שלמים
- צרור קטן של טימין
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ומיץ התפוזים.
- חוצים את ראשי השום לרוחבם, ומניחים בכלי אפייה. יוצקים מעל את הנוזלים ומוסיפים את הטימין.
- עוטפים את הכלי היטב ב-3-2 שכבות של רדיד אלומיניום – חשוב שהוא יהיה אטום לחלוטין.
- אופים כ-30 דקות.
- מוציאים את הכלי מהתנור בזהירות רבה. מסירים את רדיד האלומיניום ומערבבים מעט. מחזירים לתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
- גולן ישראלי הוא שף מלון הרודס תל אביב מרשת מלונות פתאל