הסלט הזה נולד מחצילים שיצאו מטיגון בדיוק כשהבת שלי חזרה מקטיף מרווה. הוא התגלה כטעים במיוחד, וכל מי שאוהב מרווה יתענג על כל ביס. כדאי להגיש עם פרוסת חלה או לחם טוב.

מרכיבים

  • 1 חציל ארוך
  • 1 כף גדושה מלח גס
  • שמן לטיגון (סויה או קנולה או זית)
  • 1 לימון חצוי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 6 עלי מרווה טריים, חתוכים לרצועות דקות
  • חופן פיסטוקים קלופים טבעיים, קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. חותכים את החציל לפרוסות בעובי בינוני. מניחים אותן במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. משהים ל-20 דקות, שוטפים ומנגבים.
  2. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מטגנים את החצילים כמה דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  3. מסדרים את פרוסות החציל בצלחת הגשה בצורה נאה. מפזרים עליהם את השום וסוחטים מעל את הלימון. בעזרת כפית מוציאים מעט מבשר הלימון, שגם הוא יצטרף לחציל. מפזרים מעל גם את המרווה.
  4. מכסים את הסלט בפלסטיק נצמד ונותנים לו לנוח שעה, לספיגת הטעמים (אפשר גם להכין את הסלט יום מראש ולשמור אותו מכוסה במקרר. יש להוציא אותו מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה, כדי שיהיה בטמפרטורת החדר).
  5. מקשטים בפיסטוקים ומגישים.