נולדתי כילדה של חלומות לעתיד טוב ואחר.

אבא, שלא דיבר עברית, יצא יחד עם כולם להילחם במלחמת העצמאות. הוא שירת בגדוד שבו הוא דיבר גרמנית והאחרים דיברו הונגרית, יידיש ורומנית - אבל את הפקודה לירות כולם הבינו. בבית בנתניה אמא האמינה שזו המלחמה האחרונה, ואחר כך יגדלו הילדים בארץ החלומות. אבא הגיע לביקור קצר, ואני נולדתי 9 חודשים אחר כך, בנתניה שאחרי מלחמת העצמאות.

אני זוכרת את עצמי גבוה על הכתפיים של אבא, כדי שאוכל לראות את מעגלי הרוקדים ברחבת כיכר העצמאות בנתניה. אבא הסביר לי שכולם שמחים שיש לנו מדינה, רק שאני לא הבנתי מה זה הדבר הזה "מדינה" שכולם כל כך שמחים אתו.

אני זוכרת אותנו ב"תערוכת העשור", עם הגאווה שאפפה את כולם מסביב. התלהבתי בעיקר מהקרוסלה המסתובבת, למרות שלא הבנתי מהם כל המכשירים שמוצגים עליה.

אני זוכרת איך נדחקתי עם חברים - ועוד אלפי אנשים - ברכבת הנוסעת לחיפה, שם ישבנו במורד ההר לצפות במצעד הצבאי: שיירות הטנקים, החיילים, נושאי הגייסות, התותחים, הטילים והמטס האווירי. עכשיו כבר הבנתי שזו הגאווה הלאומית שלנו.

השנים עברו. אבא ואמא כבר לא אתנו, הגאווה נעשתה צנועה ושקטה. המלחמה הבאה תמיד בפתח וצריכים להיות מוכנים לקראתה. יחד מדליקים את הפחמים, צולים את הבשר ומעלים זיכרונות.

>> רוצים ללמוד עוד על אמנות הכנת הקבב? לטיפים להכנת קבבים (וגם מתכון לקבב טלה) - לחצו כאן

עוד מתכונים ליום העצמאות:

המדריך השלם למנגל: מתכונים וטיפים לבשר על האש

תוספות עם תפוחי אדמה שיסגרו לכם פינה במנגל

ההמבורגר המושלם: כל הטיפים והטריקים לקציצה מפוארת

קבב רומני

מתכון של רומית קלו מנצרת עילית.

מרכיבים

1 ק"ג בשר בקר עם קצת שומן

8-7 שיני שום כתושות דק

1/4 כוס שמן

1/3 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

2. מכסים ומכניסים למקרר לשעה.

3. משמנים את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קבבים. מכניסים את הקבבים למקרר לשעתיים נוספות.

4. צולים על האש.

קבב עם עגבניות

קבבים עם עגבניות (צילום: אסנת לסטר)
קבבים עם עגבניות (צילום: אסנת לסטר)

מתכון שג'וני סאפי מנצרת למד מאמא שלו.

מרכיבים

1/2 ק"ג בשר עגל טחון

50 גרם שומן כבש

1 בצל קצוץ

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 עגבנייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

1. מערבבים את בשר העגל ושומן הכבש (אם ברשותכם מטחנת בשר, עדיף לטחון אותם יחד).

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה ומערבבים.

3. קוצצים את העגבנייה דק, מועכים את הקוביות בידיים מעל קערת הבשר (כדי שהמיץ שלהן ייזל לקערה) ומוסיפים אותן לקערה.

4. מוסיפים לקערה את התבלינים ומערבבים.

5. מכסים את התערובת ונותנים לה לנוח במקרר במשך חצי שעה לפחות.

6. יוצרים מהתערובת קבבים ומשפדים אותם.

7. צולים על האש.

קבב טלה ברוטב טחינה ומיונז

קבב טלה ברוטב טחינה ומיונז (צילום: אסנת לסטר)
קבב טלה ברוטב טחינה ומיונז (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של פרח הופמן מחיפה.

מרכיבים

לקבבים

1/2 ק"ג בשר טלה טחון

50 גרם שומן כבש

2 ביצים

1/4 1 כוסות פירורי לחם

2 בצלים מגוררים

1/2 כוס צנוברים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כפית קינמון

1 כפית כמון

2 כפיות כורכום

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית מלח

לרוטב

1/4 כוס מיונז

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות טחינה גולמית

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות מים

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבבים.

2. יוצרים מהתערובת קבבים.

3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים לו כף מים.

4. צולים את הקבבים על האש, ומגישים עם הרוטב.

קבב בקר והודו אדום

קבב בקר והודו אדום (צילום: אסנת לסטר)
קבב בקר והודו אדום (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רותי זערור מעפולה.

מרכיבים

250 גרם בשר בקר טחון

250 גרם בשר הודו אדום טחון

1 בצל קצוץ דק

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית תבלין קציצות

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

2. יוצרים קבבים מוארכים ומשפדים אותם על שיפודים שטוחים.

3. צולים על האש.

צ'ימיצ'ורי – רוטב ארגנטינאי לבשר על האש

רוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: אסנת לסטר)
רוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של ריקרדו קרסנר מנצרת עילית.

מרכיבים

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 ראש שום, קלוף וכתוש

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות

1 בצל קטן קצוץ דק

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס חומץ

מיץ מ-2 לימונים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל אדום חריף יבש גרוס (צ'ילי גרוס)

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב יחד את כל המרכיבים ושומרים בצנצנת זכוכית עם מכסה אטום.

2. הרוטב נשמר במקרר כ-3 חודשים.

סלט חצילים קלויים

סלט חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)
סלט חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של רומית קלו מנצרת עילית.

מרכיבים

4-3 חצילים

4 כפות מיונז

7 שיני שום קצוצות

4 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

1. קולים את החצילים. על הכיריים: קולים את החצילים על אש גלויה במשך כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים. אם רוצים להימנע מלכלוך, דוקרים את החצילים בכמה מקומות ועוטפים אותם היטב בשתיים-שלוש שכבות של נייר אלומיניום. מניחים ישירות על האש וקולים 30-20 דקות מכל צד, עד שהחצילים רכים למגע. בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים אותם בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20) דקות הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את החצילים במשך כשעה ב-190 מעלות.

2. מקררים את החצילים, ומוציאים מתוכם את הבשר.

3. שמים את בשר החצילים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע