המתכון באדיבות באדיבות "יוגורט תנובה".
מרכיבים (8-6 מנות)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 200 גרם עלי תרד שטופים
- אגוז מוסקט מגורר
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 2 כוסות (500 מ"ל) יוגורט 1.5% שומן
- 4 ביצים
- 1 כף עלי ריחן קצוצים דק
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 125 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
- שמן זית לשימון התבנית
- 1/2 1 כוסות יוגורט 1.5% שומן
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 2 כפיות עלי ריחן קצוצים דק
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר גדול 2 ליטר מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הדלעת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים.
- חולטים את עלי התרד ב-1/2 כוס מים רותחים במשך 3 דקות. מסננים היטב, סוחטים וקוצצים גס.
- מתבלים את התרד במלח, בקורט נדיב של אגוז מוסקט מגורר ובקליפת לימון מגוררת.
- מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים היטב תבנית חסינת חום בגודל כ-25x33 ס"מ.
- מערבבים יחד את היוגורט, הביצים, הריחן, הפטרוזיליה ושני־שלישים מכמות הקשקבל. מתבלים במלח ובפלפל.
- מערבבים את תפוחי האדמה והדלעת עם התרד ומפזרים חצי מהכמות בתבנית. יוצקים על הירקות שבתבנית מחצית מתערובת היוגורט והגבינה.
- מפזרים את הירקות הנותרים ויוצקים עליהם את תערובת היוגורט הנותרת.
- אופים במרכז התנור במשך 20 דקות. זורים למעלה את גבינת הקשקבל הנותרת ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שהגבינה מזהיבה והמאפה מתייצב.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את המאפה חם, עם רוטב היוגורט.