המתכון באדיבות באדיבות "יוגורט תנובה".

מרכיבים (8-6 מנות)

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • אגוז מוסקט מגורר
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 2 כוסות (500 מ"ל) יוגורט 1.5% שומן
  • 4 ביצים
  • 1 כף עלי ריחן קצוצים דק
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 125 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
  • שמן זית לשימון התבנית

לרוטב
  • 1/2 1 כוסות יוגורט 1.5% שומן
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 2 כפיות עלי ריחן קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול 2 ליטר מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הדלעת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים.
  2. חולטים את עלי התרד ב-1/2 כוס מים רותחים במשך 3 דקות. מסננים היטב, סוחטים וקוצצים גס.
  3. מתבלים את התרד במלח, בקורט נדיב של אגוז מוסקט מגורר ובקליפת לימון מגוררת.
  4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים היטב תבנית חסינת חום בגודל כ-25x33 ס"מ.
  5. מערבבים יחד את היוגורט, הביצים, הריחן, הפטרוזיליה ושני־שלישים מכמות הקשקבל. מתבלים במלח ובפלפל.
  6. מערבבים את תפוחי האדמה והדלעת עם התרד ומפזרים חצי מהכמות בתבנית. יוצקים על הירקות שבתבנית מחצית מתערובת היוגורט והגבינה.
  7. מפזרים את הירקות הנותרים ויוצקים עליהם את תערובת היוגורט הנותרת.
  8. אופים במרכז התנור במשך 20 דקות. זורים למעלה את גבינת הקשקבל הנותרת ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שהגבינה מזהיבה והמאפה מתייצב.
  9. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  10. מגישים את המאפה חם, עם רוטב היוגורט.