מרנג אגוזים וקרם שוקולד-נוגט

שימו לב: יש להכין את הקרם 8 שעות לפחות לפני הכנת שאר המנה.

מרכיבים

8 מנות

לקרם שוקולד-נוגט

  • 550 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 90 גרם מחית פרלינה אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בנוטלה או ממרח נוגט אגוזים, אבל התוצאה תהיה פחות טעימה
  • 2 מכלים (800 מ"ל בסה"כ) חלב קוקוס

למרנג האגוזים

  • 75 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אגוזי לוז
  • 200 גרם חלבון (7 חלבונים של ביצה בגודל M)
  • קורט מלח
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 100 גר (1 כוס) אגוזי לוז קצוצים גס

לקישוט

  • אבקת קקאו

אופן ההכנה

הקרם

  1. שמים בקערה את השוקולד ומחית הפרלינה.
  2. מרתיחים את חלב הקוקוס ויוצקים על השוקולד והמחית. ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מכסים את הקערה ומצננים במקרר במשך 8 שעות לפחות.

המרנג

  1. טוחנים את אגוזי הלוז לאבקה במעבד מזון.
  2. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. שמים בקערת המיקסר את החלבונים עם קורט מלח. מקציפים 4 דקות במהירות בינונית.
  4. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר לאט-לאט. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  5. ממשיכים להקציף ומוסיפים מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקציפים עוד 3 דקות.
  6. מקפלים לתוך קצף החלבונים את יתרת אבקת הסוכר ואת האגוזים הטחונים.
  7. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 6 ס"מ – מתחילים כל עיגול מהמרכז ומזלפים בצורת ספירלה. (תזדקקו ל-24 דסקיות לצורך הכנת המנה) מפזרים על כל עיגול אגוזים קצוצים גס (איך מכינים עיגולים מושלמים? ראו טיפ בהמשך).
  8. אופים כשעתיים, עד שהדסקיות יבשות לחלוטין.

הרכבת המנה

  1. מקציפים את קרם השוקולד במיקסר עד שהוא הופך לאוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף.
  2. מניחים דסקית מרנג על צלחת ומזלפים עליה קרם שוקולד. מניחים מעל דסקית נוספת ומזלפים גם עליה קרם. מניחים מעל דסקית שלישית ומפזרים עליה אבקת קקאו.

טיפ

  • כדי לזלף עיגולי מרנג מושלמים שרטטו על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6 ס"מ באמצעות מחוגה או כוס הפוכה. כדי לנצל את השטח באופן הטוב ביותר, שרטטו 5 שורות שבכל אחת מהן 5 עיגולים (על העיגולים להיות קרובים מאוד זה לזה, אך לא צמודים). כעת הניחו את הנייר בתבנית כשהצד שעליו שרטטתם פונה כלפי מטה – וזלפו בתוך הקווים.

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

מוס חלב שקדים ותותים

מרכיבים

8 מנות אישיות

  • 100 גרם (כ-1 כוס) פיסטוקים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב שקדים (רוזטה)
  • 200 מ"ל (2/3 כוס ועוד 1 כף) חלב קוקוס
  • 6 ביצים מופרדות
  • 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 500-250 גרם תותים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. קולים את הפיסטוקים כ-10 דקות (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו). מצננים אותם מעט וקוצצים.
  2. שמים בסיר את חלב השקדים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. בזמן שהנוזלים מתחממים מערבבים בקערה את החלמונים, הקורנפלור ותמצית הווניל.
  3. כאשר החלב רותח יוצקים אותו לאט לתערובת החלמונים, תוך ערבוב מתמיד (הערבוב חשוב כדי שהחלב החם לא יבשל את החלמונים).
  4. מחזירים את התערובת לסיר. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (חשוב לערבב כל הזמן, כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתות).
  5. יוצקים מיד את התערובת החמה לקערה (אם משאירים אותה בסיר היא עלולה להיחרך). מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יתייבש) ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
  6. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק (כ-5 דקות).
  7. מערבבים את הקרם הקר עם מטרפה כדי לאוורר אותו מעט. מקפלים לתוכו את קצף החלבונים.
  8. יוצקים את המוס לכוסות הגשה. מניחים מעל תותים פרוסים ופיסטוקים קצוצים.
  9. אפשר להגיש מיד, אך רצוי לייצב את המוס לפחות שעה-שעתיים במקרר (והכי כדאי להכין אותו יום מראש).
  10. המוס יישמר 4-3 ימים במקרר.

גיוון

  • אפשר להכין את הקינוח עם חלב קוקוס בלבד. מחליפים את חלב השקדים בכמות שווה של חלב קוקוס, ומוסיפים לחלמונים עוד 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (כי חלב הקוקוס פחות מתוק מחלב השקדים).

עוגת שוקולד וקוקוס

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי עם 53% מוצקי קקאו או יותר)
  • 200 גרם (1 כוס) שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק – "שופרסל", למשל)
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב קוקוס
  • 6 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

לציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב קוקוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית ועוטפים אותה היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום (העוגה תיאפה בתוך אמבט של מים, ונייר האלומיניום ימנע מהם לחדור לתוך התבנית).
  2. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לשוקולד את שמן הקוקוס ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מקציפים את ביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות. מקפלים את הקצף שמתקבל לתוך תערובת השוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר בעלת דפנות גבוהות, שיכולה להכיל אותה בנוחות.
  7. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד למחצית מגובה התבנית הפנימית.
  8. מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
  9. מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין במקרר.

ציפוי העוגה
  1. שמים את השוקולד בקערה. מחממים חלב הקוקוס ויוצקים אותו על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים לציפוי להצטנן מעט.
  2. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את רשת התנור, כך שהיא תהיה מעט מוגבהת (אם זוהי רשת שטוחה, מגביהים אותה בעזרת 4 כוסות).
  3. מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. מניחים על הרשת.
  4. יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה. אם יש צורך, מיישרים את הציפוי עם סכין.
  5. מניחים על צלחת הגשה ומצננים במקרר.
  6. מגישים בטמפרטורת החדר (כדאי להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני הגשתה).
  7. העוגה תישמר כשבוע במקרר. אפשר גם להקפיאה, ולהפשיר אותה במקרר.

עוגת קרם קשיו עם קוקוס, שקדים ופירות יבשים

העוגה הזאת אינה רק פרווה וכשרה לפסח, אלא גם טבעונית – ואפילו נחשבת לרואו פוד.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לתחתית
  • 300 גרם (כ-3 כוסות) שקדים טחונים
  • 100 גרם (כ-2/3 כוס) תמרים מזן מג'הול
  • 100 גרם (כ-2/3 כוס) תאנים מיובשות

לקרם הקשיו
  • 450 גרם (כ-1/2 4 כוסות) אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה
  • 3 כפות סילאן
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) מיץ לימון
  • 175 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט
  • שבבי קוקוס קלויים (אם לא משיגים, אפשר לקלות קלות שבבי קוקוס במחבת יבשה)

אופן ההכנה

התחתית
  1. שמים במעבד מזון את השקדים הטחונים, התמרים והתאנים, וטוחנים היטב. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים לה כף מים.
  2. מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים 10 דקות לפחות.

קרם הקשיו
  1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים לקרם חלק.
  2. יוצקים את הקרם על התחתית הקפואה ומיישרים עם לקקן או פלטה.
  3. מפזרים על הקרם את הקוקוס הקלוי. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים כשעתיים-שלוש.
  4. מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. פורסים ומגישים קפוא.

עוגיות פיסטוקים וחמוציות

מרכיבים

כ-20 עוגיות

  • 200 גרם (כ-2 כוסות) פיסטוקים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 60 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) חמוציות קצוצות גס
  • חלבונים מ-2 ביצים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מסדרים מחצית מכמות הפיסטוקים בתבנית בשכבה אחת. קולים בתנור כ-10 דקות, עד שהם מפיצים ריח נעים (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כי הם נוטים להישרף בקלות).
  3. מצננים את הפיסטוקים הקלויים וטוחנים אותם דק במעבד מזון.
  4. קוצצים גס את יתרת הפיסטוקים.
  5. מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, השקדים, הסוכר והחמוציות. מוסיפים את החלבונים ומערבבים
  6. לתערובת אחידה ולחה.
  7. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מגלגלים כל כדור בפיסטוקים הקצוצים גס.
  8. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש ומניחים בה את העיגולים.
  9. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
  10. אם רוצים, בוזקים על העוגיות אבקת סוכר מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור.

  • שף-קונדיטורית נעמה שטייר מייעצת למסעדות וקונדיטוריות ומפתחת עבורן תפריטי קינוחים