מנות מוקפצות הן דרך נפלאה להכין ארוחה טעימה תוך דקות ספורות. השימוש בתרסיס שמן חוסך בשומנים ובקלוריות ויש לו יתרון נוסף - הוא מאפשר טיגון "נקי" ונטול התזות שמן.

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת
  • 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית צהובה עדינה שלמה מוקפאת
  • 10 פטריות שמפיניון בינוניות
  • 400 גרם שייטל עגל, חתוך לרצועות דקות (בקשו מהקצב שיחתוך)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כף דבש
  • 2 כפיות חמאת בוטנים חלקה
  • 2 כף חומץ יין לבן
  • 1 כפית שום גבישי (נמצא במדף התבלינים בכל רשתות השיווק)
  • תרסיס שמן (זית או קנולה)

אופן ההכנה

  1. אם יש מספיק זמן, כדאי להוציא את שני סוגי השעועית מהמקפיא חצי שעה עד שעה לפני ההכנה, ולפזר בצלחת כדי שיפשירו מעט.
  2. פורסים דק את הפטריות. שוטפים היטב את רצועות השייטל (כדי להוציא מהן את עודפי המלח), מסננים ומייבשים היטב באמצעות מגבות נייר.
  3. בקערית קטנה מערבבים יחד את רוטב הסויה, הדבש, חמאת הבוטנים, החומץ וגבישי השום.
  4. מרססים שכבה דקה של תרסיס שמן במחבת גדולה ועמוקה (בקוטר 30-28 ס"מ) עם ציפוי מונע־הידבקות. מחממים את המחבת על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את רצועות השייטל למחבת החמה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים-מערבבים במשך 2 דקות.
  6. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן ולערבב - במשך 2 דקות אם היא מופשרת, ו-4-3 דקות אם משתמשים בה היישר מהמקפיא.
  7. מוסיפים את תערובת הרוטב ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-1 דקות. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.

טיפים

  • אפשר להחליף את רצועות השייטל ברצועות סינטה, אווזית או כף.
  • אם חותכים את הבשר בבית, מקפידים לחתוך לרצועות בניצב לסיבי הבשר.