מרכיבים
- 6 נתחי שניצל מחזה עוף
- פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
- פטרוזיליה יבשה לפי הטעם
- 1 כף אגוזים טחונים
- 1 כפית פרג
- שמן לטיגון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף אגוזים טחונים
- 1/2 כוס פרג טחון טרי
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור
- פירורי לחם מעורבבים עם מעט פרג
- 1 ביצה טרופה עם 1 כף מיץ תפוזים
אופן ההכנה
המילוי- מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי זה יהפוך אותו למריר).
- מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומבשלים על אש בינונית עד שהפרג סופג את כל הנוזלים (זה אמור לקחת כ-10 דקות). מורידים מהאש ומצננים.
- מניחים את השניצלים על משטח העבודה. מפזרים עליהם פפריקה מתוקה, פטרוזיליה יבשה, כפית אגוזים טחונים וכפית פרג.
- מניחים לרוחב חלקו התחתון של כל שניצל ערימה של מלית הפרג. מגלגלים ומהדקים כל גלילה עם שני קיסמים.
- מניחים במקפיא כחצי שעה.
- מחממים שמן במחבת.
- טובלים כל גלילה בתערובת הביצה הטרופה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם.
- מטגנים את הגלילות מכל הכיוונים עד שהן מזהיבות.
- מסירים את הקיסמים ופורסים לשניים קצת באלכסון.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים