מרכיבים

  • 6 נתחי שניצל מחזה עוף
  • פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
  • פטרוזיליה יבשה לפי הטעם
  • 1 כף אגוזים טחונים
  • 1 כפית פרג
  • שמן לטיגון

למילוי
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף אגוזים טחונים
  • 1/2 כוס פרג טחון טרי
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי
  • פירורי לחם מעורבבים עם מעט פרג
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כף מיץ תפוזים

אופן ההכנה

המילוי
  1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי זה יהפוך אותו למריר).
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומבשלים על אש בינונית עד שהפרג סופג את כל הנוזלים (זה אמור לקחת כ-10 דקות). מורידים מהאש ומצננים.

הגלילות
  1. מניחים את השניצלים על משטח העבודה. מפזרים עליהם פפריקה מתוקה, פטרוזיליה יבשה, כפית אגוזים טחונים וכפית פרג.
  2. מניחים לרוחב חלקו התחתון של כל שניצל ערימה של מלית הפרג. מגלגלים ומהדקים כל גלילה עם שני קיסמים.
  3. מניחים במקפיא כחצי שעה.
  4. מחממים שמן במחבת.
  5. טובלים כל גלילה בתערובת הביצה הטרופה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם.
  6. מטגנים את הגלילות מכל הכיוונים עד שהן מזהיבות.
  7. מסירים את הקיסמים ופורסים לשניים קצת באלכסון.

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים