כלים להכנת חביתה במיקרוגל  (צילום: אסנת לסטר)
כלים להכנת חביתה במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)

לפי האקדמיה ללשון, המילה העברית לגאדג'טים היא חפיצים. ולמה? כי אלה חפצים שאפשר לחיות בלעדיהם ושממש אינם נחוצים, אבל אנחנו בכל זאת חפצים בהם והם ממלאים אותנו הנאה.

רוב הגאדג'טים הם צעצועים טכנולוגיים מתקדמים, אך אני נמשכת דווקא לגאדג'טים מסוג אחר – אלה שקשורים לבישול ולאפייה. אין גבול להנאה שלי כשאני מסתובבת בחנויות בישול, שבהן שפע של חפיצים. אני ממששת שם במשך שעות כל כלי וחפץ, מנסה להבין איך משתמשים בהם ומה הפטנט, ומתפעלת מהאופן שבו הם פועלים. למזלי, בעלי צביקה הוא חובב גאדג'טים גדול ממני, כך שהוא שותף להתלהבות שלי ומבלה אתי ימים שלמים באינטרנט ובכל חנות בארץ ובעולם שבה אפשר למצוא חפיצים מדליקים.

אני מודה שרבים מהגאדג'טים שאני קונה נקברים מהר מאוד במגירות, לאחר שהתברר שהם לא יותר מגימיק. אבל חלק מהגאדג'טים הופכים עם הזמן לחלק מחיינו היום-יומיים - מחפץ שפעם יכולנו בלעדיו לחפץ שאנחנו לא מבינים מה היינו עושים כיום בלעדיו. אני יכולה לדמיין לעצמי שגם המיקרוגל היה פעם גאדג'ט, עד שהפך עם הזמן למכשיר נחוץ שנמצא כמעט בכל בית.

לרגל הפוסט ה-100 של הבלוג "סיר לשבת" פתחתי את מגירות וארונות המטבח שלי, ובחרתי מתוכם את הגאדג'טים שהתגלו עם הזמן כשימושיים ביותר – אלה שבאמת הופכים את העבודה היום-יומית במטבח לקלה יותר. את כל הגאדג'טים האלה אפשר להשיג בחנויות המתמחות בכלים וחומרים לבישול ואפייה, שפועלות כיום בכל הארץ – מאשדוד בדרום ועד לקרית שמונה שבצפון. רבים מהם נמכרים גם בחנויות לכלי בית. מאחר שהמוצרים אינם נמצאים תמיד במלאי, כדאי תמיד להתקשר לחנות ולברר לפני שמגיעים לקנות.

ואם אתם רוצים להמליץ על עוד גאדג'טים שימושיים למטבח, ספרו לי בטוקבקים – אשמח מאוד לשמוע.

כלי להכנת חביתה במיקרוגל

כלי פשוט שהוא בעצם מחבת פלסטיק עם מכסה. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף לביצה (שלמה או טרופה) עשבי תיבול, פסטרמה או גבינה צהובה, לסגור את המכסה ולבשל במיקרוגל דקה או שתיים.

מחיר: כ-15 שקל לכלי הלבן שבתמונה, כ-40 שקל לכלי הצהוב.

דוקרן ביצים

דוקרני ביצים (צילום: אסנת לסטר)
דוקרני ביצים (צילום: אסנת לסטר)

מכשיר קטן ופשוט שחייב להיות בכל בית. שמים את הביצה על הדוקרן כשהקצה הרחב שלה פונה כלפי מטה ולוחצים לחיצה קטנה. החריר שנוצר בקליפת הביצה מאפשר לאוויר חם לצאת ממנה בזמן הבישול, ובכך מונע את התפוצצותה.

מחיר: 15-10 שקל.

חותך ומעצב ביצים קשות

חותך ביצים קשות (צילום: אסנת לסטר)
חותך ביצים קשות (צילום: אסנת לסטר)

מתקן בעל 5 סכינים מזוותות, החותך ביצים קשות לשני חצאים דמויי פרחים – נהדר לקישוט צלחות. מניחים את הביצה במרכז, מסובבים – וזהו. המתקן מתאים גם לחיתוך צנוניות.

מבשל ביצים חשמלי

מבשל ביצים חשמלי  (צילום: אסנת לסטר)
מבשל ביצים חשמלי (צילום: אסנת לסטר)

כבר לא צריך טיימר: פשוט מניחים את הביצים במכשיר, קובעים את מידת הבישול הרצויה וממשיכים בעיסוקים הרגילים. צלצול המכשיר כבר יודיע לכם כשהביצה תהיה מוכנה.

מחיר: כ-100-75 שקל בחנויות חשמל.

סכין ומספריים לחסה

סכין ומספריים לחסה (צילום: אסנת לסטר)
סכין ומספריים לחסה (צילום: אסנת לסטר)

חיתוך חסה בסכין רגילה הוא בעייתי: מגע המתכת מחמצן את החסה והופך אותה לרכה ונבולה. הסכין המיוחדת מצופה בחומר שאינו מתכתי, כך שהחסה נשארת פריכה ורעננה. בחנויות נמכרות גם מספרי פלסטיק לחסה, ששומרות גם הן על פריכות הירק.

מחיר: כ-15 שקל לסכין, כ-25 שקל למספריים.

סכין לחיתוך עגבניות

סכין לחיתוך עגבניות (צילום: אסנת לסטר)
סכין לחיתוך עגבניות (צילום: אסנת לסטר)

עגבניות הן הירק (או הפרי, אם מדקדקים) הקשה ביותר לחיתוך. כשהעגבנייה קצת רכה החיתוך בעייתי ולפעמים אפילו בלתי אפשרי. הסכין המיוחדת הזאת, של המתוג "קוכנפרופי", מונעת את מעיכת העגבנייה, גם אם זו אינה קשה וטרייה.

מחיר: 99 שקל באתר הום טאגס.

סיר תרמוס

סיר תרמוס (צילום: אסנת לסטר)
סיר תרמוס (צילום: אסנת לסטר)

תרמוס גדול המעוצב כסיר, שמיועד לניוד מרקים, תבשילים ומזונות חמים אחרים שגדולים מדי עבור תרמוסים רגילים. סירי התרמוס נמכרים בגדלים שונים, ומצוינים לשמירה על חום התבשילים גם כשלא יוצאים מהבית.

מחיר: 250-70 שקל, תלוי בגודל הסיר.

מועך תפוחי אדמה עם קפיץ

מועך תפוחי אדמה עם קפיץ (צילום: אסנת לסטר)
מועך תפוחי אדמה עם קפיץ (צילום: אסנת לסטר)

בשוק קיימים מכשירים רבים שתפקידם למעוך תפוחי אדמה למחית. לאחר שניסיתי את כולם מצאתי שהמכשיר הזה, של המותג Joseph Joseph, הוא היעיל ביותר והקל ביותר לשימוש.

מחיר: כ-90 שקל.

מחדד גזר

מחדדי גזר (צילום: אסנת לסטר)
מחדדי גזר (צילום: אסנת לסטר)

אם רוצים לקשט את הצלחת, אין קל מלחדד גזר. התוצאה יפה וצבעונית.

מחיר: 40-50 שקל.

פורס תפוחים

פורס תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
פורס תפוחים (צילום: אסנת לסטר)

כלי החותך תפוחים לשמיניות בקלי קלות – פשוט מניחים אותו על התפוח ולוחצים. הכלי מתאים גם לחיתוך צנונים וצנוניות.

מחיר: 20-5 שקל.

כד להקצפת חלב

כד להקצפת חלב (צילום: אסנת לסטר)
כד להקצפת חלב (צילום: אסנת לסטר)

להכין קצף חלב בדקה אחת ולשתות לאט-לאט. מוזגים קצת חלב למיכל, מעלים ומורידים במהירות את הידית (שמחוברת לרשת בתוך המכל) והחלב הופך לקצף אוורירי. נהדר עם קפה או קקאו.

מחיר: 150-50 שקל.

סכין ומשוריות לחיתוך שכבות עוגה

משורית לחיתוך עוגות (צילום: אסנת לסטר)
משורית לחיתוך עוגות (צילום: אסנת לסטר)

סכין לחיתוך עוגות (צילום: אסנת לסטר)
סכין לחיתוך עוגות (צילום: אסנת לסטר)

שני פטנטים שעוזרים לחתוך בקלות עוגה לשכבות ישרות ושוות. הראשון הוא סכין ארוכה וחדה במיוחד, שלשני צדיה מחוברים מייצבים המאפשרים לכוון אותה לגובה הרצוי. הפטנט השני הוא שתי משוריות ניתנות לכוונון, שמאפשרות לחתוך את העוגה לשתיים או שלוש שכבות.

מחיר: 150-15 שקל.

כלי לחיתוך גבינה צהובה

כלי לחיתוך גבינה צהובה (צילום: אסנת לסטר)
כלי לחיתוך גבינה צהובה (צילום: אסנת לסטר)

כלי עם תיל מתכוונן, המאפשר חיתוך גבינה לפרוסות אחידות בעובי הרצוי.

מחיר: כ-80-70 שקל.

סכינים משוננות לפריסת ירקות

סכינים משוננות וקורצנים לחיתוך ירקות (צילום: אסנת לסטר)
סכינים משוננות וקורצנים לחיתוך ירקות (צילום: אסנת לסטר)

סכינים משוננות ליצירת פרוסות מעוצבות של ירקות ופירות, שמשדרגות כל צלחת. קיימים גם חותכנים מיוחדים לירקות בשלל צורות – יש אפילו כאלה שמעוצבים כאותיות.

מחיר: כ-10 שקלים.

פורס תותים

פורס תותים (צילום: אסנת לסטר)
פורס תותים (צילום: אסנת לסטר)

די מסובך לחתוך תותים לפרוסות דקות ושוות. הפורס הזה עושה את העבודה לקלה ומדויקת – והפרוסות המדוגמות גורמות לכל עוגה להיראות מקצועית.

מחיר: 80-60 שקל.

חותכני סנדוויצ'ים קטנטנים

חותכני סנדוויצ'ים (צילום: אסנת לסטר)
חותכני סנדוויצ'ים (צילום: אסנת לסטר)

אפשר להפוך כל הגשה לחגיגה בעזרת מספר קטן של קורצים מיוחדים, המאפשרים עיצוב סנדוויצ'ים קטנטנים.

מחיר: כ-20-10 שקל.

קולף ופורס תפוחי עץ ותפוחי אדמה בפעולה אחת

קולף ופורס תפוחי עץ ותפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)
קולף ופורס תפוחי עץ ותפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)

מכשיר מאסיבי, המופעל ידנית, שמבצע שלוש פעולות במקביל: קולף את התפוח, מוציא ממנו את הליבה ופורס אותו. כל הפעולה נמשכת 3 שניות - ויש לכם תפוח נקי ופרוס, שמוכן להצטרף לעוגה או לקומפוט. הבונוס: המכשיר מתאים גם לקילוף ופריסת תפוחי אדמה.

מחיר: 120-100 שקל.

מעמד לצליית עוף בתנור

מעמד לצליית עוף בתנור (צילום: אסנת לסטר)
מעמד לצליית עוף בתנור (צילום: אסנת לסטר)

כשצולים עוף בתנור השאיפה היא לקבל עוף שזוף ויפה מכל הצדדים במידה שווה. שני ברזלים המשתלבים זה בזה, שעליהם מלבישים את העוף, עושים את זה. קונוס החרס של "סטודיו אדמה" מאפשר גם בישול פנימי של העוף. מניחים בתחתית שלו מלח, עשבי תיבול, שום ותבלינים, ומכניסים לתנור חם. לא צריך להפוך את העוף כדי שיהיה פריך מכל הצדדים.

מחיר: כ-90 שקל לקונוס החרס, כמה עשרות שקלים למתקנים האחרים.

רשת לחיתוך קוביות גבינה

רשת לחיתוך גבינה צהובה (צילום: אסנת לסטר)
רשת לחיתוך גבינה צהובה (צילום: אסנת לסטר)

הדרך הקלה והמהירה לחיתוך קוביות גבינה אחידות: פשוט מניחים את הרשת על פרוסת גבינה עבה ולוחצים על הידיות. הכלי מתאים גם לגבינות לבנות קשות שאינן מתפוררות.

מחיר: כ-15-10 שקל.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע