עוגת הגזר הזאת היא הטעימה ביותר שאכלתי – וזה לא מפתיע, בהתחשב בכך שהמתכון הוא של הקונדיטור הצרפתי האגדי פייר ארמה. ארמה הוסיף לעוגה המוכרת אגוזי לוז ומחית גזר מבושלת, והתוצאה היא עושר ועומק שקשה לדמיין.

הערה: אם אין לכם כוח, אפשר לוותר על קליית האגוזים ובישול מחית הגזר. העוגה תאבד אמנם חלק מעושר הטעמים שלה, אך עדיין תהיה טעימה מאוד.

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

  • 1 גזר בינוני, מגורר – לבישול המחית
  • 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי לוז
  • 55 גרם (1/2 כוס) שקדים
  • 3 חלמונים מביצים בגודל M
  • 30 גרם (1/2 2 כפות) סוכר
  • 3 חלבונים מביצים בגודל M
  • 40 גרם (1/2 3 כפות) סוכר
  • 1/2 כף (10 גרם) דבש
  • 80 גרם (2/3 כוס) גזר מגורר
  • 40 גרם (1/3 כוס פחות 1 כפית) קמח
  • 4 גרם (1/2 1 כפיות) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הגזר המגורר המיועד לבישול המחית. מבשלים 15-10 דקות על אש נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגזר הופך למחית (מקפידים שהגזר לא ייחרך בזמן הבישול).
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את תבנית העוגה.
  3. מפזרים את האגוזים והשקדים בתבנית התנור בשכבה אחת. קולים אותם בתנור כמה דקות, עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח (חשוב להשגיח עליהם בזמן האפייה, כי הם נשרפים בקלות). מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק.
  4. קוצצים גס 1/3 מכמות האגוזים ושומרים בצד. שמים את יתרת האגוזים ואת השקדים במעבד מזון וטוחנים לאבקה. שומרים בצד.
  5. טורפים את החלמונים עם מטרפה ידנית, ותוך כדי טריפה מוסיפים בהדרגה 30 גרם (1/2 2 כפות) סוכר. ממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  6. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים אותם עם 40 גרם (1/2 3 כפות) סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  7. מקפלים את החלמונים לתוך קצף החלבונים.
  8. מקפלים לתוך הקצף גם את אבקת האגוזים והשקדים, האגוזים הקצוצים, הדבש, הגזר המגורר ו-50 גרם (1/4 כוס) ממחית הגזר.
  9. מקפלים לתוך הקצף את הקמח, אבקת האפייה, המלח וקליפות ההדרים המגוררות.
  10. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים.